Eğitim Sitesi

Bağımsız Ve Sürekli Haklar Nedir? Bağımsız Ve Sürekli Haklar Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Emlak ve Gayrimenkul terimleri sözlüğümüzde Bağımsız Ve Sürekli Haklar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bağımsız Ve Sürekli Haklar nedir? Bağımsız Ve Sürekli Haklar ne demek? Bağımsız Ve Sürekli Haklar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Bağımsız Ve Sürekli Haklar Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Bağımsız Ve Sürekli Haklar:

Başkasına devri ve mirasçılara intikali yasak veya izne tabi olmayan, en az 20 yıl veya daha fazla süre için kurulmuş ve tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya bir gayrimenkul gibi tescil edilmiş üst hakkı, kaynak hakkı gibi irtifak haklarıdır.


Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

Müstakil Ve Daimi Hak: Başkasına devri ve mirasçılara intikali yasak veya izne tabi olmayan, en az 20 yıl veya daha fazla süre için kurulmuş ve tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya bir gayrimenkul gibi tescil edilmiş üst hakkı, kaynak hakkı gibi irtifak haklarıdır.

Bütünleyici Parça: Bir eşyayı tamamlayan ve asıl eşya zarar görmeden ondan ayrılmayan parça.

Derece: İpoteklerin tescil edildiği sıralama. İpoteklerin bir birine üstünlüğü tarih ve yevmiye numaralarına göre değil, tapu kütüğünde işgal ettiği derece ve sıraya göre belirlenir. İpoteklerin diğer haklara üstünlüğü ise tarih ve yevmiye numarasına göre belirlenmektedir.

Devletin Sorumluluğu: Medeni Kanunun 1007. maddesi uyarınca, tapu sicilinin tutulmasından kaynaklanan zararlardan kusursuz dahi olsa Devletin sorumlu olması demektir. Sicili tutan tapu memuru ise ancak kusurlu olması halinde ve kusuru oranında sorumludur.

Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi: Eşler sözleşme ile hiçbir mal rejimini seçmemişlerse Medeni Kanun gereği eşler arasında uygulanacak yasal mal rejimidir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü