Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Bağıntılılık Kuramı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bağıntılılık Kuramı nedir? Bağıntılılık Kuramı ne demek? Bağıntılılık Kuramı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bağıntılılık Kuramı Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bağıntılılık Kuramı:
Herhangi bir şeyin ya da durumun niteliğinin ve anlamının, başka şeyler ve durumlar ile olan bağıntılarına göre belirlenebileceğini, bir şeyin ya da durumun nitelik ve anlamının ancak bir bütün içindeki yerine göre değer kazanabileceğini ileri süren felsefe görüşü.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri
Bağlılaşma: 1. Karşılıklı bağıntı.
2. Birbiriyle eşleştirilen iki küme ölçü sonuçları ya da aynı cinsten verilere ilişkin iki gözlem dizisi arasındaki bağıntı.
3. İki puan ya da ölçü arasındaki ilişki ya da birlik bir puanın, bir başkasıyle aynı zamanda gösterdiği de
Bağlılaşma Katsayısı: 1. İki gözlem dizisi arasındaki ilişki gücünü gösteren ölçü.
2. İki değişken arasındaki bağıntı ölçüsü.
Bakanlık Denetmeni: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta dereceli okullar ile yüksek okullarda görevli öğretmen ve öğrencilerin çalışmalarını denetleyen, gerektiğinde resmi ya da özel eğitim ve öğretim kurumlarında bakan adına soruşturma ve inceleme yapan denetmen.
Bakanlık Disiplin Komisyonu: MEB Müsteşarlarının başkanlığında Teftiş Kurulu Başkanı, ilgili genel müdürler ve Bakanlık Hukuk Müşavirinden oluşan, öğretmenler ile öğretmen yetiştiren yüksek okul öğrencilerinin disiplin suçlarını inceleyen komisyon.
Başarı Testleri: Bir öğrencinin ya da bir öğrenci topluluğunun belli bir konuda, genellikle belirli bir öğretim sonunda elde ettiği bilgi, beceri ve anlayışı ölçen testler.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü