Güncel Ağız ve Diş Sağlığı terimleri sözlüğümüzde Bağışıklık terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bağışıklık nedir? Bağışıklık ne demek? Bağışıklık hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bağışıklık Terimi Hakkında Bilgiler
Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Bağışıklık:
Belirli bir mikroorganizmaya karşı vücudun direncidir. Aktif ve pasif olmak üzere iki tip bağışıklık (immünite) vardır. Aktif immünite, hastalığın, çok hafif de olsa, bizzat geçirilmesiyle oluşur. Hastalığa neden olan organizmalar, vücutta antikor reaksiyonları uyandırırlar ve bu reaksiyonlar, bazı vakalarda, hayat boyu devam eder. Pasif immünite ise, antikor reaksiyonu uyandırıcak nitelikte, fakat kuvveti azaltılmış veya değiştirilmiş olan mikropların vücuda aşılanmasıyla oluşur.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Bağışıklık:
Bir organizmada, bazı mikroplara, mikroorganizmalara ve bunların oluşturduğu maddelere karşı oluşturulan normal olmayan şartlara karşı koymayı sağlayan, doğal ya da sonradan aşı ile kazanılmış direnç.
Biyoloji Terimi Olarak Bağışıklık:
Bir organizmada, mikroorganizmalara ve bunların oluşturduğu maddelere karşı oluşturulan normal olmayan şartlara karşı koymayı sağlayan, doğal yada sonradan kazanılmış direnç.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bağışıklık:
İnsan vücudunu dış etkenlere karşı koruyan savunma sistemine bağışıklık denir.
Benzer Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri
Bakteri: Tek hücreli mikroorganizmalardır. Bunlar, mantarlardan küçük, fakat virüslerden büyüktürler. Bazıları hastalık yapıcı, bazıları zararsızdır; bazı bakteriler ise, faydalıdırlar.
Barbitürat: Sinir sistemini uyuşturucu etkileri olan maddelerdir.
Benign: İyi huylu.
Beriberi: B vitamini noksanlığında meydana gelen ağır bir polinevrit.
Biberon Çürükleri: Bebeklerin ve çocukların özellikle üst ön dişlerinde görünen, çoğunlukla biberon ve emzik yoluyla tatlı sıvıların verilmesi ya da dişlerde uzun süre tutulması nedeniyle oluşan çürüklerdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ağız ve Diş Sağlığı Terimleri Sözlüğü