Eğitim Sitesi

Bağlayıcılı Yapı (Syndetic Structure) Nedir? Bağlayıcılı Yapı (Syndetic Structure) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Bağlayıcılı Yapı (Syndetic Structure) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bağlayıcılı Yapı (Syndetic Structure) nedir? Bağlayıcılı Yapı (Syndetic Structure) ne demek? Bağlayıcılı Yapı (Syndetic Structure) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Bağlayıcılı Yapı (Syndetic Structure) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Bağlayıcılı Yapı (Syndetic Structure):

Bir katalog veya dizinde bulunan başlıkları, başka başlıklara "bakınız veya ayrıca bakınız şeklindeki" çapraz referansları içeren sistem


Benzer Kütüphanecilik Terimleri

AACR2: Tanımlayıcı kataloglama ile erişim noktaları için genel kurallar. (Anglo-Amerikan Kataloglama Kuralları’nın ikinci baskısı)

Açık Raf - Açık Depo Sistemi (Open Access): Kapalı raf (kapalı depo) sisteminin tersi olup kullanıcıların kitap raflarına serbest erişimini tanımlar. Kullanıcılar, okumak veya ödünç almak istedikleri kitapları raflardaki yerlerinden kendileri alabilirler.

Alan (Field): Bir veritabanında bir kaydın belli bir veri türüne ayrılmış bölümü. Örneğin, bir kütüphane kataloğunda yazar, başlık, ISBN, konu başlıkları birer alandır.

Almanak (Almanac): Genellikle cetveller, tablolar ve şemalar şeklinde sunulan ve çok çeşitli veriler içeren yıllık yayın.

Anahtar Kelime (Keyword): Bir başlıkta, özde ya da bilgi kaynağı metninde bulunan, çoğunlukla bir arama terimi olarak kullanılan ve konuya işaret eden önemli veya akılda kalıcı bir kelime veya terim.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü