Eğitim Sitesi

Baharat Yolu Nedir? Baharat Yolu Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Baharat Yolu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Baharat Yolu nedir? Baharat Yolu ne demek? Baharat Yolu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Baharat Yolu Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Baharat Yolu:

Ümit Burnu'nun bulunmasına kadar yoğun olarak kullanılan geleneksel kervan ticaret yoludur. Hindistan'dan yüklenen özellikle baharat gibi ürünler İran körfezi ya da Kızıldeniz yoluyla Suriye ve Mısır üzerinden Avrupa'ya gönderilirdi.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Baharat Yolu:

Hindistan'dan başlayarak İran Körfezi ve Irak üzerinden Suriye limanlarına veya Kızıldeniz yoluyla Süveyş ve Mısır'a kadar ulaşan yoldur. Uzak Doğu ile yapılan ticaret, Venedik ve Mısırlıların elinde bulunuyordu.

- Osmanlı İpek ve Baharat yoluna hâkim olunca Avrupalılar yeni ticaret yolları aradılar. Ve Coğrafi Keşifler sonunda Hint Deniz Yolunu buldular. Bu ticaret yolarlının önemi azalmaya başladı.


Benzer Tarih Terimleri

Bakır Çağı: Tunç Çağı'ndan önce, Cilalı Taş Devri'nden sonra taş ve toprağın yanı sıra alet ve avadanlık yapımında bakırın da kullanıldığı dönemdir.

Bakır, doğada yaygın bir şekilde bulunduğu ve işlenmesi kolay olduğu için kullanılan ilk maden olmuştur. Bakırdan araç-gereç, eşya ve silahlar yapılmıştır.

Balasagun: Orta Asya'da, Aral Gölü'nün doğusunda yer alan ve Türgiş, Karahanlı, Karahıtay ve Türk-Moğol devletlerinin başkentliğini yapmış yerdir.

Balyos: 1-Osmanlı Devleti'nde Venedik elçilerine verilen addır.

2-Venedik Devleti'ni Osmanlı padişahları nezdinde temsil eden ve Venediklilerin hukuki haklarını gözeten konsolos.

Barbar: 1-Uygarlaşmamış.
2-Romalıların, Roma İmparatorluğu sınırları dışındaki kavimlere verdikleri isim.

Barok Tarzı: XVII ve XVIII. yüzyıllarda Avrupada yaygın olan sanat tarzıdır.Mimaride, heykelde, kıvrımlı gösterişli süsleriyle, resimde ayrıntılarıyla ve ışık oyunlarıyla, müzikte canlı ve hareketli ritimleriyle belirlenir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü