Eğitim Sitesi

Bakıcı koloni Nedir? Bakıcı koloni Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Arıcılık terimleri sözlüğümüzde Bakıcı koloni terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bakıcı koloni nedir? Bakıcı koloni ne demek? Bakıcı koloni hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Bakıcı koloni Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Bakıcı koloni:

Ana arı yetiştirmek için transfer edilen larvaların verildiği, özel olarak düzenlenmiş, çoğunlukla genç arılardan oluşan ve bakmaları gereken yavrusu olmayan, zengin besin deposuna sahip güçlü koloni.


Benzer Arıcılık Terimleri

Bal: Türk Gıda Kodeksi 2000/39 sayılı bal tebliğine göre bal; arıların çiçek nektarlarını bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendine özgü maddeler karıştırarak değişikliğe uğratıp bal peteklerine depoladıkları tatlı madde.

Bal arısı (Apis mellifera): Topluluk yaşamı sürdüren sosyal böcekler olarak, herhangi bir yuvada aile (koloni) oluştururlar. Bal arısı kolonisi, bir ana arı (kraliçe), birkaç yüz erkek arı ve 10-80 bin işçi arıdan oluşur. Görünüş olarak birbirinden farklı olan bu üç arıdan ana arı ve işçi arılar dişidir.

Bal dinlendirme kabı (kazanı): Baldaki büyük parçacıkların dibe çökmesi, hava kabarcıklarının yüzeye çıkması için ve balın durulmasında kullanılan kazan.

Bal hasadı (sağımı): Olgunlaşmış balın kovanlardan alınması.

Bal midesi: İşçi arıların nektar, bal, su, şeker şurubu gibi sıvı gıdaları depolayıp kovana getirdikleri, yemek borusu ile ön mideleri arasında bulunan kese.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü