Eğitim Sitesi

Banyo Nedir? Banyo Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Banyo terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Banyo nedir? Banyo ne demek? Banyo hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Banyo Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Banyo:

Konut ölçeğinde yıkanma yeri, hamam.


Fotoğrafçılık Terimi Olarak Banyo:

Filmlerde ya da kâğıtlarda oluşturulan gizli görüntüyü görülebilir kılmak, geliştirme banyosunun kimyasal işleminin sona ermesini sağlamak ve ışık görmemiş olan gümüş bromür zerreciklerini kendi içine alarak filmin saydamlaşmasını ve ışıktan etkilenme özelliğini yok etmek ve benzeri daha birçok işlemi yapmak için kullanılan çeşitli kimyasal bileşimler. (chemical baths)


Sağlık-Tıp Terimi Olarak Banyo:

Ozon, oksijen ve ioniez buharın bileşimiyle, doğal bir şekilde kandaki oksijen miktarını artırarak metabolizmayı hızlandırıp, organizmayı canlandırıp temizler.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Bank: 1. Çoğunlukla bahçelerde ve parklarda oturulacak sıra.
2. Bir karayolu üzerinde durmak zorunda kalan taşıtların gidiş gelişe engel olmadan durmalarını sağlamak ve dar yollarda karşıdan gelen taşıtlarla karşılaşıldığı zaman yol vermek üzere yapılan ve yayaların yürümeleri için de kullanılan, toprak ya da çakıl kaplı yol kenarı.
3. Hendek veya dolgu şevlerini pekitmek için bırakılan toprak dayanak.

Bambu: Mobilya yapımında kullanılan kamış. Tropikal menşeli dayanıklı ve esnek bir malzemedir, bini aşkın çeşidi bulunmaktadır.

Balon Perde: Kumaş ve tüllerin balon şeklinde süslenerek perde olarak kullanılmasıyla oluşan bir perde sistemi.

Balkon: Bina bedeninden çıkıntılı açık bölüm. Etrafı ve üstü kapalı olana cumba denir. Bir binanın üst katlarından dışarıya doğru çıkmış, üzeri açık, önü ve yanları korkulukla çevrili yer.

Bahçe: Doğal öğelere ağırlık veren, yapısal öğeler de kullanılarak düzenlenmiş dış doğaya açık alan.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü