Eğitim Sitesi

Baraj Nedir? Baraj Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Baraj terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Baraj nedir? Baraj ne demek? Baraj hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Baraj Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Baraj:

Sudan çeşitli şekilde yararlanmak ve su taşkınlıklarını önlemek için yapılan, gerisinde su toplayan büyük duvar. (Örnek: Keban Barajı).


Coğrafya Terimi Olarak Baraj:

Suyun doğal akışına engel oluşturarak bir nehrin ya da akarsuyun akış yönünü denetlemeye yönelik duvar, kıyı ya da başka tür bir yapı. Baraj suyu toplamak, sulama ve elektrik üretmek amacıyla yapılır.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Baraj:

Suyu toplama, sulama ve elektrik enerjisi üretmek amacıyla akarsu üzerine yapılan bent.


Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

Beceri: 1. Elinden iş gelme durumu, ustalık, maharet.
2. Kişinin yatkınlık ve öğrenime bağlı olarak bir işi başarma ve bir işlemi amaca uygun olarak sonuçlandırma yeteneği, maharet.

Bildirge (Beyanname): 1- Belirli bir konuda bir topluluk ya da bir kişinin kamuoyuna yaptığı yazılı açıklama.

2- Beyanname sözcüğü; uygulamada daha çok vergi yükümlülerinin belli zamanlarda, bağlı oldukları vergi dairelerine verdikleri gelir bildirme belgesi için kullanılır. Yazı ile yapılan bildirimdir.

Birey: 1. İnsan topluluklarını oluşturan, insanların benzer yanlarını kendinde taşımakla birlikte, kendine özgü ayırıcı özellikleri de bulunan tek can, fert.

2. Toplumları oluşturan ve düşünsel, duygusal, iradeyle ilgili nitelikleri toplum içinde belirlenen insanların her biri, fert.

3. Kendine özgü nitelikleri yitirmeden bölünemeyen tek varlık, fert.

Bitki Örtüsü: Herhangi bir bölgede, o bölgenin doğal koşullarına uygun olarak yetişen bitkiler topluluğu.

Boğaz: İki kara arasındaki dar deniz bir başka deyişle iki denizi birbirine bağlayan dar su geçitleridir.(Çanakkale, İstanbul )

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü