Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Basamak terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Basamak nedir? Basamak ne demek? Basamak hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Basamak Terimi Hakkında Bilgiler
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Basamak:
Merdivenlerde yukarı ve aşağı yönde ulaşım sağlayabilmek için ayağın bastığı, yere paralel yüzey. İki rıht arasındaki ayak basılan yatay yüzey.
Matematik-Geometri Terimi Olarak Basamak:
Bir sayıda rakamların yazıldığı yerlere denir.
Fotoğrafçılık Terimi Olarak Basamak:
Bir f-durağı filme ulaşan ışığın değerini iki misli değiştirmek demektir. Diyafram açıklığını 2'den 2.8'e değiştirme, filme ulaşan ışığı ilkinden 1/4 oranında indirmek anlamına gelmektedir. Buna kıyasla diyafram açıklığını 2'den 1.4 'e değiştirme filme ulaşan ışık miktarını iki katına çıkarmaktır.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri
Barok: Mimarlıkta çeşitli deniz kabukları şeklinde eğmeçli bezemelerden meydana gelen, XVII. yy.'da kısmen de XVIII. yy.'da Avrupa'nın özellikle Katolik ülkelerine ve Latin Amerika'ya yayılmış olan üslup. Barok, maniyelizmin daha zengin ve esnek izleyicisi olarak benimsenir. Barokta organiklik vardır. Yapı tek başına bir heykel olmayıp, kentin düzenine uyan bir öğedir. Rönesans'taki düz çizgilere karşılık Barokta girinti çıkıntılar, cephede dalgalanmalar görülür. Cepheler heykelsidir.
Barbekü: Et ya da balığın ızgarada pişirildiği ocak, bir tür mangal. Balkonlarda veya açık alanlarda duvar içerisinde gömülmüş veya açıkta pişirme işinin yapıldığı standart norm ve ölçülerinde tuğla, taş veya hazır blok malzemeler ile yapılmış ocaklardır. Yapıldığı malzemenin cinsine göre: tuğla barbekü, taş barbekü, hazır blok malzemeden yapılan barbekü. Yapım şekline göre: açık barbekü, kapalı barbekü isimlerini alır.
Banyo Teknesi: İçine yatılarak veya oturularak yıkanılan emaye döküm, emaye çelik sac, plastik veya kalın fayanstan yapılmış tekne, banyo küveti.
Banyo Fanı: Tuvalet ve banyolar başta olmak üzere, mutfak vb. küçük mekanların havalandırılmasını sağlamak için tasarlanmış fanlardır. Duvar, pencere camı, saç veya benzeri ince kalınlıkta satıhlara monte edilebilir.
Banyo Bataryası: Banyolar için sıcak ve soğuk sudan istenilen oranda ayarlayarak kullanılan armatürlere denir. Ankastre ve duvar tipi olarak iki çeşittir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü