Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Baskın Tür terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Baskın Tür nedir? Baskın Tür ne demek? Baskın Tür hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Baskın Tür Terimi Hakkında Bilgiler
Biyoloji Terimi Olarak Baskın Tür:
Komünitelerde bazı türler diğerlerine göre daha sık görülür. Bu türlere baskın tür denir.
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Baskın Tür:
Komünite içinde sayı ve faaliyet bakımından öne çıkan türlere baskın tür denir. Su ekosistemlerinde genel olarak baskın türlere rastlanmazken kara ekosisteminde genel olarak bitkiler baskın türdür. Ülkemiz ormanlarındaki sarıçam, köknar ve sedir baskın türlere örnek verilebilir.
Benzer Biyoloji Terimleri
Süksesyon (Ardıllık): Bir ekosistemde değişen çevre koşullarının da etkisi ile zamanla baskın türün değişmesine süksesyon denir. Süksesyon bir bölgede ilkel ve basit canlı formlarından başlayıp zamanla gelişmiş canlı formlarının baskın tür haline geçmesini ifade eder.
1. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce hiçbir canlının yaşamadığı bir bölgede çevre koşullarının değişmesiyle ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesi olayıdır.
2. Süksesyon (ardıllık) : Daha önce bir komünitenin bulunduğu bir bölgede yangın, sel gibi doğa olayları sonrasında komünite yok olur. Aynı bölgede ilkel formlardan başlayıp zaman içerisinde aşama aşama gelişmiş türlerin bölgeye yerleşmesine ikincil süksesyon denir.
Uzun Gün Bitkisi: Bir orman ekosisteminde yüksek boylu ağaçlardır. Işıktan yararlanma süreleri ve şansları daha fazladır.
Kısa Gün Bitkisi: Bir orman ekosisteminde zeminde yer alan kısa boylu bitkilerdir. Işıktan yararlanma süreleri ve şansları daha azdır.
Aerobik Canlı: Hücresel solunum için oksijen varlığına gereksinim duyan canlı.
Anaerobik Canlı: Hücresel solunum için oksijen varlığına ihtiyaç duymayan canlı.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü