Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Bedel (Naib) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bedel (Naib) nedir? Bedel (Naib) ne demek? Bedel (Naib) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bedel (Naib) Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Bedel (Naib):
Sözlükte karşılık, denk, eşit anlamlarına gelen bedel, bir hac terimi olarak, üzerine hac farz olduğu halde bu ibadeti hastalık ve yaşlılık gibi şer'î bir mazeret sebebiyle bizzat yapamayan kimsenin yerine hac yapan kimse demektir.
Hac ve Umre Terimi Olarak Bedel (Nâib):
Başkası adına hac eden vekil. Üzerine hac farz olduğu halde bu ibadeti hastalık ve yaşlılık gibi şer'î bir mazeret sebebiyle bizzat yapamayan kimsenin yerine hac yapan kimse demektir.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Bedene: Sözlükte büyükbaş hayvan anlamına gelen "bedene", bir hac terimi olarak hacda bazı ihram yasaklarının ihlal edilmesi sebebiyle Harem bölgesinde kurban olarak kesilen deve veya sığır demektir.
Cem-i Takdim: Sözlükte öne alarak birleştirme anlamına gelen "cem-i takdim", Arafat'ta öğle namazı ile ikindi namazını, öğle vaktinde peş beşe kılmak demektir.
Cem-i Te'hir: Sözlükte geciktirerek birleştirme anlamına gelen "cem-i te'hîr", Müzdelife'de akşam namazı ile yatsı namazını, yatsı vaktinde peş beşe kılmak demektir.
Cemre: Sözlükte çakıl taşı ve ateş koru anlamına gelen "cemre", bir hac terimi olarak, haccedenlerin kurban bayramı günleri Mina'da, halk arasında şeytan diye isimlendirilen yerlere attıkları küçük taşların her birine denir. Bu taşların atıldığı yere de mecazi olarak cemre denir.
Cemre-i Akabe: Mekke yönündeki cemrelerin ilkine verilen isimdir. Bu cemreye Büyük Cemre, halk arasında ise "Büyük Şeytan" denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü