Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Bellek Genişliği terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bellek Genişliği nedir? Bellek Genişliği ne demek? Bellek Genişliği hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bellek Genişliği Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bellek Genişliği:
Belleğin, yaşa ve kişisel özelliklere göre değişen sınırı ya da alanı.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri
Az Görenler: Bütün düzeltmelere karşın her iki gözündeki görme gücü onda üçten aşağı olan (1 /10 ile 3/10 arası), özel birtakım araç ve yöntemler kullanmadan eğitim-öğretim çalışmalarından yararlanma olanağı bulunmayan kimseler.
Az Görenler Dersliği: Tavan, duvar ve mobilyanın rengi, aydınlatma özellikleri, sıraların yapımı, ders araç ve gereçleri bakımından az gören çocukların gereksemesini karşılayacak biçimde donatılan ve düzenlenen derslik, bk. göz koruma sınıfları.
Azınlık Okulu: Soy, dil ve din bakımından azınlık niteliği gösteren herhangi bir topluluğun çocuklarına öğrenim sağlayan ve özel yasaya göre açılmış bulunan okul.
Bağımlı Çocuk: 1. İstenilen yönde gelişebilmek için ana babası ve çevresindeki başka kimseler ile iyi ilişkiler kurmaya gereksinme duyan çocuk.
2. Ana babasından, içinde yaşadığı toplumdan paraca ya da başka türlü yardım bekleyen çocuk.
3. Kendi kendine yetmeyen ve hareketlerinde bağımsız olamayan çocuk.
Bağıntıcılık: Salt bilginin olamayacağını, bütün bilgimizin göreli olduğunu gerçeğin gözlemcinin bakış açısına, gözlenen nesneye, olaya ve gözlem koşullarına göre değişebileceğini öne süren öğreti.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü