Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde Benchmarking terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Benchmarking nedir? Benchmarking ne demek? Benchmarking hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Benchmarking Terimi Hakkında Bilgiler
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Benchmarking:
Tezgah çalışması; bir kuruluşun kendi sektöründen veya dışından başarılı bir kuruluşu referans alarak karşılaştırma yapması ve daha iyi olmaya çabalaması; aynı sektörde çalışan şirketlerin birbirlerinin ürünleri üzerinde yaptığı inceleme, piyasa araştırması, pazarlama taktiklerinin belirlenmesi gibi etkinlikler; bir şirketin rakiplerinin üretimden yönetim şekline kadar tüm yöntemleri detaylı olarak incelemesi ve kendi şirketine adapte etmesi olarak adlandırılır.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Benchmarking:
Kıyaslama. Bir organizasyonun kendini değerlendirerek, rakiplerini, iş ortaklarını, diğer sektörlerdeki başarılı örnekleri inceleyerek, iç ve dış pazarlardaki uygulamaları araştırarak ve en iyi uygulamaları örnek alarak zayıf olduğu yönleri geliştirmesi.
Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri
Bileşik Getiri: Yatırımdan elde edilen faiz gelirinin dönem sonunda aynı oranla tekrar yatırıma dönüştürüldüğü varsayımı ile hesaplanan getiridir
Borsaya Kote Olmak: Borsanın izniyle halka arz edilecek hisse senetlerinin, borsaya kaydedilmesidir. Kote ettirilmemiş senetlerin ticareti olanaklı değildir. Kote olmuş senet, ilgili borsada tanındığı ve alım/satımının yapılmasına izin verildiği anlamına gelir.
Bütçe: Gelecekteki belirli bir dönemde gerçekleşmesi düşünülen gelir ve giderlerin karşılıklı listesini içeren cetveldir.
Bütçe Açığı: 1- Devletin harcamalarının, gelirlerinden yüksek olması anlamına gelir.
2- Bir yıl içinde hükümet harcamalarının hükümet gelirlerini aştığı miktar.
Bütçe Fazlası: 1- Devlet gelirlerinin harcamalarından yüksek olması anlamına gelir.
2- Bir yıl içinde hükümet gelirlerinin hükümet harcamalarını aştığı miktar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü