Eğitim Sitesi

Besin Zinciri Nedir? Besin Zinciri Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Besin Zinciri terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Besin Zinciri nedir? Besin Zinciri ne demek? Besin Zinciri hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Besin Zinciri Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Besin Zinciri:

Bitki, otçul hayvan ve etçil hayvan arasında besine dönüştürülen enerjinin organizmadan organizmaya geçişidir.


Biyoloji Terimi Olarak Besin Zinciri:

1. En son enerji kaynağı olan bitkiden enerjiyi ileten organizmaların dizisidir. Bu dizideki her fert kendisinden bir öncekini yer ve kendinden bir sonraki tarafından yenir.

2. Besinlerdeki enerjinin üreticilerden otçullara ve onlardan etçillere kadar olan iletimine besin zinciri veya enerji aktarımı denir.

3. Bir besin ağının, av olan türler ile onları tüketen avcıların oluşturduğu genel basit bir sıralama şeklindeki bölümü.

4. Komünitede bir organizmanın bir sonraki organizma için besin oluşturduğu dizi.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Besin Zinciri:

1. Canlılar arasındaki beslenme ilişkilerinin, zincir şeklindeki gösterilişi.

2. Doğada canlıların birbiriyle beslenmesi ve enerjinin ayrıştırıcılara kadar geçmesiyle oluşan döngüye besin zinciri denir.

3. Bir ekosistemde, enerjinin temel kaynağı olan bitkilerden başlayarak her biri kendinden önce geleni yiyen ve kendisinden sonra gelenler tarafından yenen bir dizi organizmadan geçerek iletilmesi olayına besin zinciri denir.


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Besin Zinciri:

Yeşil bitkilerce üretilen organik maddelerin farklı canlı organizmalar aracılığı ile ekosistemde dolaşımına verilen isimdir. Besin zincirinin basamakları, üreticilerden tüketicilere doğru birbirine eklenerek ekosistemde madde ve enerji aktarımını sağlar.


Benzer Coğrafya Terimleri

Biyom: 1- Yeryüzünde genel klimatik koşullar ve arazi yapısı bakımından belirli özellikler gösteren, büyük çapta birbirine benzeyen hayvan ve bitki topluluklarına ve bunların yaşadıkları alanlara verilen isim (Tropik Yağmur Ormanları gibi ).

2- Aynı iklim koşullarında benzer bitki ve hayvan topluluklarını barındıran bölgelerdir.

Ekonomik Faaliyet: Sermaye, emek ve ham maddenin birleştirilerek anlam kazanmasıdır.

Ekonomiyi Etkileyen Faktörler: Ekonominin gelişimine ya da geri kalmasına sebep olan coğrafi ve toplumsal unsurlardır.

Ekosfer (Biyosfer): Dünya üzerindeki canlı cansız unsurların kendi içindeki etkileşimini içeren en büyük ekosistemdir.

Ekstansif (Geleneksel) Tarım: Az emek ve az giderle yapılan tarım yöntemidir. Modern tarım yöntemleri uygulanmaz, nadas sık kullanılır, birim alandan alınan ürün ve verim düşüktür.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü