Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Beyin Göçü terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Beyin Göçü nedir? Beyin Göçü ne demek? Beyin Göçü hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Beyin Göçü Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Beyin Göçü:
İleri düzeydeki meslek ve bilim insanlarıyla uzmanların bir başka gelişmiş ülkede çalışmak amacıyla yerleşip kendi ülkelerinden ayrılması.
Coğrafya Terimi Olarak Beyin Göçü:
Yetişmiş, nitelikli ve eğitimli nüfusun daha iyi çalışma ve yaşama koşulları nedeniyle diğer ülkelere göç etmesidir. Örneğin bir Türk doktorun İngiltere'de çalışması.
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Beyin Göçü:
İleri düzeydeki meslek ve bilim adamları ile uzmanların, bir başka ülkede yerleşip çalışmak amacıyla kendi ülkelerinden ayrılması.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Bilim İnsanı: Bilimsel çalışmalarla uğraşan kimse, bilgin, alim.
Birinci Elden Kaynak: Geçmişten günümüze kalan ve sanat değeri ne olursa olsun bütün kalıntılar, araç-gereçler, silahlar, çeşitli eşyalar, kitabeler, yıllıklar, tüm yazılı belgeler, paralar, madalyon ve mühürler birinci elden kaynaklardır.
Birleşmiş Milletler: 1945 yılında uluslararası barış ve güvenliğin sürekliliğini sağlamak, anlaşmazlıkları barışçı yollarla çözmek in- san hakları ile ilgili konularda ülkeler arasında iş birliği yapmak amacıyla kurulan uluslararası kuruluş.
Boşnak: Bosna halkından veya bu halkın soyundan olan kimse.
Buluş: 1. İcat. Mevcut bilgi birikimleri ve deneyimlerden yararlanarak daha önceden bilinmeyen yeni bir bilgiye ulaşma veya bu bilgiye ulaşma yöntemini geliştirmeye buluş denir.
2. Bilinmeyeni tanınmayanı araştırıp bulup ortaya çıkarma.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü