Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Beyin Göçü terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Beyin Göçü nedir? Beyin Göçü ne demek? Beyin Göçü hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Beyin Göçü Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Beyin Göçü:
İleri düzeydeki meslek ve bilim adamları ile uzmanların, bir başka ülkede yerleşip çalışmak amacıyla kendi ülkelerinden ayrılması.
Coğrafya Terimi Olarak Beyin Göçü:
Yetişmiş, nitelikli ve eğitimli nüfusun daha iyi çalışma ve yaşama koşulları nedeniyle diğer ülkelere göç etmesidir. Örneğin bir Türk doktorun İngiltere'de çalışması.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Beyin Göçü:
İleri düzeydeki meslek ve bilim insanlarıyla uzmanların bir başka gelişmiş ülkede çalışmak amacıyla yerleşip kendi ülkelerinden ayrılması.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri
Beyin Gücü: Bir ülkede ileri düzeyde yetişmiş olan meslek ve bilim adamları ile uzmanların toplam kafa gücü.
Biçimbilgisi: 1. Yapıyı, temeli, görevi söz konusu yapmadan biçim üzerinde duran ve biçimle ilgili sorunları inceleyen bilim dalı.
2. Biyolojinin, canlı varlıkların biçim ve yapıları ile uğraşan kolu.
Biçimcilik: Bilginin özü ve içeriği yerine biçimine önem veren, bilimlerde, özellikle matematikte, doğruların saymaca ilişkiler üzerine kurulduğunu, birtakım simgelerin tanımlarına dayandığını ve bu doğruların bütünüyle biçimsel olduğunu ileri süren soyutlayıcı bir düşünce yolu.
Bileşik Geçerlik: Bir testin, bir öğrencinin ya da bir küme öğrencinin betimlenmesi ya da tanınması bakımından uygulama sırasında doğru ölçü verme derecesi.
Rehberlik Servisi: Öğrencilerin kendilerini tanımaları, çevrelerine başarılı biçimde uyabilmeleri, gerçekçi öğrenim ve meslek planları yapabilmeleri için gerekli bilgileri sağlamak ve istendiğinde vermekle görevli kılavuzluk bölümü.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü