Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Bibliyografya / Kaynakça (Bibliography) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bibliyografya / Kaynakça (Bibliography) nedir? Bibliyografya / Kaynakça (Bibliography) ne demek? Bibliyografya / Kaynakça (Bibliography) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bibliyografya / Kaynakça (Bibliography) Terimi Hakkında Bilgiler
Kütüphanecilik Terimi Olarak Bibliyografya / Kaynakça (Bibliography):
1. Belirli bir konuya ilişkin kitapların veya makalelerin listesi.
2. Kitapların fiziki varlıklar olarak incelenmesi.
Benzer Kütüphanecilik Terimleri
Birincil Literatür (Primary Literature): Bir konu hakkındaki özgün araştırmalar ya da yazılar. Teknik raporları, konferans literatürünü, patentleri, tezleri ve dergileri içerir.
Biyobibliyografya (Bio-bibliography): Eserlerin yazarı veya yazarları hakkında yaşam öyküsel kısa bilgi içeren bibliyografya.
Bölünmüş Katalog (Divided Catalog): Değişik kart tipleri için ayrı diziler halinde (yazar, eser adı, konu gibi başlıklar altında) düzenlenmiş katalog.
Büyük Boy Kitaplar (Oversized Books): Standart raflara sığamayacak kadar büyük boyutlu kitaplar. Bkz. kitap boyu
Daimi Sipariş (Standing Order): Bir kütüphanenin yayın firmalarına verdiği ve aksine talimat olmadıkça her yıl veya her ay otomatik olarak yerine getirilen sipariş.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü