Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Bilimsel Bilgi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bilimsel Bilgi nedir? Bilimsel Bilgi ne demek? Bilimsel Bilgi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bilimsel Bilgi Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Bilimsel Bilgi:
Özne (sübje) ile nesne (obje) arasındaki ilişkinin sınırlı bir konuda ve belli bir yöntemle her zaman geçerli sonuçlara ulaşmak için amaçlı ve sistemli olarak kurulması sonucu bilimsel bilgi elde edilir.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Bilinç: 1- Belirli bir zaman sınırı içinde insanın kendisinden ve çevresinden haberdar olması haline bilinç denir. Bilinç olmadan algılama dikkat, düşünme, hatırlama vb. zihinsel işlevlerden söz edilemez.
2- Bilinç: İnsanda farkındalığın, duygunun, algının ve bilginin merkezi olarak kabul edilen yeti. Yaşadıklarının farkında olma yetisi.
Boşanma: Evlilik sonucu oluşan ailede karşı cinslerin, toplumca veya hukukça evlilik bağlarının sona erdirip ayrılmalarına boşanma denir.
Bürokrasi: 1- Bir toplumda tabandan yukarı doğru çıktıkça bir yapı içinde örgütlenmiş olan, genel kurallar ve işleyişlerine göre çalışan, memurlardan oluşan hiyerarşik devlet örgütü.
2- Yasaların uygulamalarını üstlenen memurların idari işleyişidir.
3- Devlet mekanizmasında bulunan birey, grup ve kurumların tümü.
Cins: 1- Genel nitelikleri aynı olan nesnelerin tümü.
2- Cins, "altında türlerin sıralandığı şeydir" diye tanımlanabildiği gibi, "gerçekleri farklı olan şeylere, bunlar denir diye sorulduğunda verilen yanıttır" biçiminde de tanımlanabilir. Örneğin, "domates, biber, patlıcan nedir?" diye sorulduğunda, "sebze" yanıtı cinsi gösterir. İçlem açısından bakıldığında "cins, özellikler yığınıdır."
Çatışma: Aynı anda ulaşılması imkansız iki güdüden bir tanesini seçememenin verdiği kararsızlık halidir. İki güdü çatıştığında birinin doyumu diğerinin engellenmesine yol açar. Bu nedenle çatışma engellenmeye neden olan bir etken olarak da görülebilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü