Eğitim Sitesi

Bilinmezcilik (Agnostisizm) Nedir? Bilinmezcilik (Agnostisizm) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Bilinmezcilik (Agnostisizm) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bilinmezcilik (Agnostisizm) nedir? Bilinmezcilik (Agnostisizm) ne demek? Bilinmezcilik (Agnostisizm) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Bilinmezcilik (Agnostisizm) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Bilinmezcilik (Agnostisizm):

1. Nesnelerin temel özelliklerinin hiçbir zaman bilinemeyeceğini ileri süren felsefe akımı. Din felsefesinde, Tanrı'nın var olup olmadığının bilinemeyeceğini ileri süren görüş.

2. Sonsuz,ilk sebepler,cevher,eşya,olayların son gayesi gibi metafizik hakikatleri insan zihninin asla bilemeyeceğini ileri süren ve böylece metafiziğe bilinmez diyen sistemlerin adıdır.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Bir Tanrıcılık (Monoteizm): Bir tek tanrının olduğunu öne süren öğreti-vahdaniyet.

Cogito: ''Düşünüyorum o halde varım''

Çokçuluk (Pluralizm): 1. Varlıkların, olayların gerçekliğin, hakikatin açıklamasında birden fazla ilkenin temelde bulunduğunu ileri süren öğreti, monizmin zıttı.

2. Gerçekliğin açıklamasının birden çok ilkeyle mümkün olduğunu ileri süren görüştür. Örneğin Empedokles’e göre ana madde toprak, ateş, hava ve sudur.

Çözümleyici Yöntem(Analitik Metod): Bir bütünlüğü iyi anlamak için onu unsurlarına ve parçalarına ayırarak inceleme.

Dedüksiyon(Tümdengelim): Genelden özele, tümelden tikele,külliden cüziye,bütünden parçaya doğru yapılan akıl yürütme veya çıkarım.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü