Güncel Denizcilik terimleri sözlüğümüzde Bir Santim Batma Tonası terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bir Santim Batma Tonası nedir? Bir Santim Batma Tonası ne demek? Bir Santim Batma Tonası hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Bir Santim Batma Tonası Terimi Hakkında Bilgiler
Denizcilik Terimi Olarak Bir Santim Batma Tonası:
Gemiyi paralel olarak bir santim batırmak veya bir santimetre yükseltmek için, konulması veya çıkarılması gereken ağırlık miktarı. Ağırlığın miktarı T = ( A (WL) / 100) x 1,025 formülü ile bulunur. Burada T, bir santimetre batma tonası; A konulacak veya çıkarılacak ağırlığı; (WL) metrekare olarak su sathının mesahasını; 1,025 deniz suyunun yoğunluğunu gösterir.
Benzer Denizcilik Terimleri
Bita: Madeni babaların bir tanesine, halat ve zincirlerin volta edilmesi için kullanılan silindirik madeni eleman.
Bocalamak: Gemilerin fırtınalı ve denizli havalarda ilerlemeyip, yalpa yapmasını önlemek ve uygun bir zamanda aksi rotaya dönmek suretiyle denizleri kıçtan almak.
Boci: Yelkenli teknelerde pruvanın rüzgaraltına döndürülmesi ve rüzgarın kıçtan alınması için verilen komut.
Bocurum: Yelkenli teknelerde kıç bodoslama / kıç aynalık üzerinde bulunan direğe çekilen yelken.
Borda: Gemilerin veya teknelerin dış tarafta ve su kesiminden yukarıda kalan yan kısımları. Sancak taraftakine sancak borda, iskele taraftakine iskele borda denir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Denizcilik Terimleri Sözlüğü