Eğitim Sitesi

Birim zar Nedir? Birim zar Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Birim zar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Birim zar nedir? Birim zar ne demek? Birim zar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Birim zar Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Birim zar:

1-Elektron mikroskobunda arası açık renk iki koyu çizgi halinde görülen iki protein tabakası halinde bulunan lipit tabakasından oluştuğu varsayılan yapı.

2-Birçok hücre organelinde bulunan zar yapısı tipi. İki tarafta protein moleküllerinin oluşturduğu tabakalar, bunların arasında sandviç biçiminde lipid ve öteki moleküllerin yer aldığı zar yapısı.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Birim Zar:

Elektron mikroskobunda arası açık renk iki koyu çizgi halinde görülen iki protein tabakası halinde bulunan lipit tabakasından oluştuğu varsayılan yapı.


Benzer Biyoloji Terimleri

Bivalent: Sentromeri henüz bağlı iki homolog kromozomun kardeş kromatitler oluşturmak üzere kendilerini eşlemesi sonucu oluşan grup.

Biyotik potansiyel: 1-Bir populasyonda ölümlerin en az, çoğalmaların en yüksek düzeyde olması sonucu populasyonun en çok artma oranı.

2-Tüm çevre koşulları optimum yaş dağılımı kararlı olan bir populasyonda doğuştan artış gücü.

Blastula: 1. Bir zigotun bölünerek 8 hücreli bir hücre topluluğuna dönüşmüş haline denir.

2. Hayvan embriyosunun erken evresi; birçok türde, blastosöl adı verilen merkezi boşluğun çevresini kuşatmış olan hücrelerin oluşturduğu içi boş küre.

3. Zigotun bölünmeler sonucu oluşturduğu ortası sıvıyla dolu tek katlı hücre tabakasından oluşan küresel yapı.

C Vitamini: Meyve ve sebzelerde bulunan, eksikliğinde bağ dokusunda zayıflamara yol açan bir vitamin türü.

Cıvık mantarlar: Hem bitkisel hemde hayvansal özellik gösteren, gövdeleri ya tek yada çok çekirdek içeren, uygun olmayan şartlarda " Sklerotyum " adı verilen bir kist oluşturan canlılar.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü