Güncel Matematik-Geometri terimleri sözlüğümüzde Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler nedir? Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler ne demek? Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler Terimi Hakkında Bilgiler
Matematik-Geometri Terimi Olarak Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler:
a, b R ve a 0 olmak üzere; ax + b = 0 eşitliğine birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler denir. Bu eşitlikteki x e bilinmeyen a ve b ye de katsayı adı verilir.
Matematik-Geometri Terimi Olarak Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler:
a, b ϵ R ve a ≠ 0 olmak üzere; ax + b = 0 eşitliğine birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemler denir. Bu eşitlikteki x e bilinmeyen a ve b ye de katsayı adı verilir.
Benzer Matematik-Geometri Terimleri
Birleşim: A ve B kümelerinin elemanlarından oluşan kümeye A ile B kümelerinin birleşim kümesi denir.Bu A U B ile gösterilir.
Boş Küme: Elemanı olmayan kümeye boş küme denir. Ø vey {} ile gösterilir.
Çap: 1-Çemberin merkezinden geçen ve uç noktaları çember üzerinde bulunan doğru parçası.
2-Merkezden geçen kirişe çap denir. En büyük kiriş çaptır. Uç noktaları dairenin çevresi üzerinde bulunan ve çemberin merkezinden geçen doğru parçası.
3- Çemberlerde en uzun kiriş.
Bütünler Açılar: Ölçüleri toplamı 180 ° olan komşu açılara bütünler açılar denir.
Doğru Orantı: 1- Orantılı iki ifadeden biri artarken diğeri de artıyor, bir azalırken diğeri de azalıyorsa bu iki ifade doğru orantılıdır.
2- Biri artarken diğeri de aynı oranda artan ya da biri azalırken diğeri de aynı oranda azalan çokluklar arasındaki orantı çeşidi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Matematik-Geometri Terimleri Sözlüğü