Eğitim Sitesi

Bit Rate Nedir? Bit Rate Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Uydu terimleri sözlüğümüzde Bit Rate terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bit Rate nedir? Bit Rate ne demek? Bit Rate hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Bit Rate Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Bit Rate:

Bit hızı, saniye cinsinden ifade edilir ve 1 sn’de iletilen bit hızını verir. Dijital aktarımın hızı, Mbit/s olarak ifade edilir. Bir PAL resmin gönderimi için yaklaşık 5Mbit/s gerekirken, VHS için sadece 2.5 Mbit/s yeterlidir.


Bilgisayar Terimi Olarak Bit rate:

Bit hızıdır. Sayısal iletişimde, bir iletişim ağının belirli bir noktasından saniyede geçen bit sayısını gösterir. Veri transfer hızı da denir.


Benzer Uydu Terimleri

Community Antenna Television (CATV): Kapalı devre televizyon sistemleri. Ortak bir santral yardımı ile birden fazla daireye TV işaretlerini dağıtan kablolu sistem. Site güvenlik vb.

Conditional Access Module (CAM): Yayının alımını belirli bir grup kullanıcıyla sınırlamaya yarayan koşullu erişim modülüdür.

İngilizcedeki "Conditional Access Module" kelimelerinin kısaltmasıdır. Yani belirli şifreleme yöntemleri kullanarak (Viaaccess, Irdeto, Conax, Seca, Mediaguard, Nagravision, Cryptoworks vb.) paralı yayın yapan TV kuruluşlarının abonelerine verdiği modüllerin genel adı.

Carrier: Taşıyıcı. Bilgi sinyalini aktarmakta kullanılan, tek frekans işgal eden temel radyo sinyali. Analog sinyalde taşıyıcı gelen sinyale uyumlu olarak genliğiyle veya frekansıyla oynanarak modüle edilir. Analog çalışan uydu taşıyıcıları genellikle frekans modülasyonudur.

Carrier Frequency: Taşıyıcı Sinyal Frekansı. Ses, data ve görüntü sinyallerinin gönderildiği ana frekans.

C – Bandı: 3.7 – 4.2 GHz frekans bandı. Halen Kuzey Amerika'da 22 uydu C-Bandı üzerinden neredeyse uydu / kablo şebekelerinin tüm yayın dağıtımını yapmaktadır. Güçleri transponder başına 5-11 watt olup Amerika'da gereken alıcı çanak çapları 5-12 feet (150-370cm) olmaktadır. Ancak 1992 den bu yana söz konusu uydular daha güçlü (10-17 watt) olanlarıyla yenilendiğinden bir C-bandı alıcı sistemin gerekli ortalama çanak çapı 90inch (230cm) dolayında olmaktadır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Uydu Terimleri Sözlüğü