Eğitim Sitesi

Biyoçeşitlilik Nedir? Biyoçeşitlilik Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Biyoçeşitlilik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Biyoçeşitlilik nedir? Biyoçeşitlilik ne demek? Biyoçeşitlilik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Biyoçeşitlilik Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Biyoçeşitlilik:

Hayvanlar, bitkiler ve mikroorganizmalar, onların sahip olduğu genleri ve canlı organizmaların içinde yaşadığı ekosisteme biyoçeşitlilik denir. Biyolojik çeşitliliğin ekosistem, tür ve gen çeşitliliği olmak üzere üç temel bileşeni bulunmaktadır.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Biyoçeşitlilik:

Belli bir bölgedeki bitki ve hayvan türlerinin ve çeşitlerinin sayı bakımından zenginliğine biyoçeşitlilik denir.


Benzer Biyoloji Terimleri

Plazmit: Bakterilerde hücre DNA'sından bağımsız olarak bulunan küçük ve halkasal DNA parçasıdır. Plazmitler, bazı genetik özelliklerin aktarımını sağlar. Ayrıca antibiyotik ve bazı kimyasallara karşı dirençli olmayı sağlayan genler içerir.

Vektör: Enfeksiyon etkenini bir konaktan diğerine aktaran genellikle eklem bacaklı, omurgalı veya omurgasız taşıyıcı canlı.

Tohum: Bitkilerde döllenmeden sonra tohum taslaklarının gelişmesiyle meydana gelen yapı.

Takson: 1. Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, belirli bir bir hiyerarşide düzenlenmiş olan basamakların ortak adı.

2. Filogenetik sınıflandırmada canlılar, tür ile başlayan ve âlem ile sonlanan 7 farklı kategoride gruplandırılır. Belirli bir kategoriye dâhil olan ortak özelliklere sahip bireylerin oluşturduğu topluluğa takson denir.

Taksonomist: Canlıların sahip olduğu özelliklerin incelenerek gruplandırılmasına sınıflandırma denir. Bu konu ile ilgili bilim dalına taksonomi, bununla uğraşan bilim insanına taksonomist adı verilir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü