Güncel Hukuk terimleri sözlüğümüzde Borçtan Kurtulma Davası terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Borçtan Kurtulma Davası nedir? Borçtan Kurtulma Davası ne demek? Borçtan Kurtulma Davası hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Borçtan Kurtulma Davası Terimi Hakkında Bilgiler
Hukuk Terimi Olarak Borçtan Kurtulma Davası:
Bir tür menfi tespit davası olup, borçlu tarafından açılan ve alacaklılara karşı borcunun bulunmadığını tespit etme davasıdır. Bu dava alacaklının ikametgahı mahkemesinde açılır.
Benzer Hukuk Terimleri
Borçlunun Temerrüdü: Borcun ifası mümkün olduğu halde, borçlunun borcunu zamanında yerine getirmemesi sebebiyle ortaya çıkan durum. Borçlunun temerrüde düşmüş olması için, borcun muaccel yani vadesi gelmiş olması, ifa edilmemiş olması ve alacaklının ifayı beklediğine dair borçluyu uyarması gerekmektedir.
Ayni Hak: - Eşya üzerindeki mutlak iktidar hakkı.
- Kişilere maddi mallar üzerinde egemenlik ve yetki sağlayan ve varlığı herkese karşı ileri sürülebilen haklardır. Örneğin, mülkiyet hakkı, intifa ve rehin hakkı.
- Eşya üzerinden doğrudan doğruya mutlak egemenlik yetkisi veren ve herkese karşı ileri sürülen hak.
Ayıba Karşı Tekeffül Borcu: Satıcının müşterisine malının sağlamlığı ve bir kusuru bulunmadığı konusunda güvence vermesi.
Aval Vermek: Poliçe ve emre yazılı senetlerin temsil ettiği borca bir üçüncü şahsın kefil olması, diğer bir ifadeyle senedin yüzünü imzalayarak garanti vermesidir.
Asliye Hukuk Mahkemesi: Sulh Hukuk Mahkemesinin görevleri dışında kalan bütün hukuk davalarına bakan mahkemedir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Hukuk Terimleri Sözlüğü