Eğitim Sitesi

Bozkır Nedir? Bozkır Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Bozkır terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Bozkır nedir? Bozkır ne demek? Bozkır hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Bozkır Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Bozkır:

Kurakçıl otsu bitkilerden oluşan, sıcak ve ılıman iklimlerde geniş alanlara yayılan, ağaçsız doğal bölge, step (Örnek: Ülkemizde karasal iklim tipinin etkili olduğu yerlerde bozkır bitki örtüsü görülür.)


Coğrafya Terimi Olarak Bozkır:

1- Yarı kurak bölgelerde ilkbahar yağışlarıyla yeşillenen otsu bitkilerden ve bazı kurakçıl çalılardan oluşan bitki topluluğuna verilen ad (step). Seyrek ağaçların da yer yer bulunduğu bozkırlara, ağaçlı bozkır denir.

2-Kurak ve yarı kurak bölgelerin kısa boylu ot örtüsü.

3-İlkbahar yağışlarıyla yeşeren, yaz kuraklığı ile sararan kısa boylu otlardır. Bunlara step ya da bozkır denir.

4- Kurak ya da yarı kurak bölgelerde sert çayırlarla otların bunlar arasına serpilmiş çalılarla dikenlerin bulunduğu bitki örtüsü.


Tarih Terimi Olarak Bozkır:

Ağaçsız, susuz geniş ova.


Genel Türkçe Terimi Olarak Bozkır:

Kurakçıl, otsu bitkilerden oluşan sıcak ve ılıman iklimde geniş alanlara yayılan ağaçsız doğal bölge, step.


Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

Bölge: Sınırları idari, ekonomik birliğe, toprak, iklim ve bitki özelliklerinin benzerliğine veya üzerinde yaşayan insanların aynı soydan gelmiş olmalarına göre belirlenen toprak parçası, mıntıka (Örnek: Ege Bölgesi).

Bütçe: Devletin, bir kuruluşun, bir aile veya bir kimsenin gelecekteki belirli bir süre için tasarladığı gelir ve giderlerin tümü.

Cumba: Yapıların üst katlarında, ana duvarların dışına, sokağa doğru çıkıntı yapmış balkon.

Çığ: Dağın yüksek bir yerinde birikmiş büyük kar kütlelerinin yer çekiminin etkisiyle yerinden kopup yuvarlanması ve yuvarlandıkça büyümesiyle oluşan dev kar kütlelerinin inmesi olayına çığ denir.

Çığ genellikle bitki örtüsü olmayan dağlar ile eğimli ve çok karlı arazilerde görülür.

Çırak: Zanaat öğrenmek için bir ustanın yanında çalışan kimse.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü