Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Buhari ( 810-870 ) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Buhari ( 810-870 ) nedir? Buhari ( 810-870 ) ne demek? Buhari ( 810-870 ) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Buhari ( 810-870 ) Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Buhari ( 810-870 ):
Sünni İslam kültürünün en önemli ilahiyatçısıdır. Sahih-i Buhari adlı kitabı, Hz. Muhammet'in hadislerini içerir. Sunni İslam dünyasında, Kuran'dan sonra en önemli belgedir.
Benzer Tarih Terimleri
Burjuvazi: Coğrafya Keşiflerle birlikte ticaret yaparak zenginleşen, Yakınçağ buyunca ekonomik ve siyasal anlamda dünyaya egemen olan, üretim araçlarını elinde tutan sınıftır.
Buyruk: İslamiyet'ten önce Orta Asya Türk devletlerinde bakan görevini yerine getiren devlet görevlisidir.
Bürokrasi: 1.Genellikle devlet hizmetinde belirlenmiş genel kurallar ve işleyiş ilkelerine göre çalışan görevliler grubudur. Aşağıdan yukarıya doğru piramit özelliğinde hiyerarşik bir örgütlenme yapısı vardır. Bürokratlar baştaki yöneticilere göre değil, var olan sisteme ve kurallara uygun olarak çalışırlar. 2.Devletle ilgili işlerin yürütülmesinde yönetimin aşırı ölçüde etkili olması.
Büyük Divan: Büyük Selçuklu Devleti'nde sultanlara danışmanlık yapan kuruldur.
Caber Kalesi (Türk Mezarı): Anadolu Selçuklu Devleti'nin kurucusu, Kutalmış oğlu Süleyman Şah'ın, Suriye emiri Tutuş ile Halep yakınlarında yaptığı savaştan sonra ölümü üzerine gömüldüğü yerdir.Süleyman Şah atı ile Fırat Irmağı'nı geçerken atından düşmüş ve savaş zırhlarının ağırlığı nedeniyle yüzemeyerek boğulup ölmüştür. Fırat Irmağı kıyısındaki bu yer 20 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Ankara Antlaşması ile Türkiye'ye verilmiştir. Bu bölgeye kurulan bir baraj nedeniyle, mezarın sular altında kalmaması için, bir başka yere taşınmıştır. Bu yerde Türk Bayrağı çekili tutulmakta ve Türk askerleri nöbet tutmaktadır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü