Güncel Emlak ve Gayrimenkul terimleri sözlüğümüzde Buster Düşme Sahası terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Buster Düşme Sahası nedir? Buster Düşme Sahası ne demek? Buster Düşme Sahası hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Buster Düşme Sahası Terimi Hakkında Bilgiler
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Buster Düşme Sahası:
"Seferberlik durumunda buster düşme sahasıdır" şeklinde ağırlıklı olarak İstanbul/Boğazköy bölgesi dâhilinde yer alarak 04/04/1988 tarih, 2215 yevmiye nolu beyan olarak yer almaktadır. Bu beyan 1988 yılında can güvenliği bakımından tahliye edilmesi gerekli saha olarak ilan edilmiş ve günümüzde ilgili tapu müdürlüklerince kaldırılmıştır. Geçersiz kılınmıştır.
Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri
Aile Konutu Şerhi: Aile konutu, ailenin devamlı olarak ikametine ayrılan konuttur. Medeni Kanunun 19. Maddesinde aile konutunun bulunduğu yere "yerleşim yeri" adı verilmiştir. Buna göre; yerleşim yeri, bir ailenin sürekli kalmak niyetiyle oturduğu yerdir. Bir ailenin aynı zamanda birden fazla yerleşim yeri olamaz. Demek ki, bir ailenin birden fazla aile konutu olamaz. Medeni Kanunun 19. Maddesinde sözü edilen yerleşim yerindeki konut, "aile konutudur." Bir aile pek çok yerde konut sahibi olabilir, ancak bunlardan sadece birisi medeni kanunun aradığı anlamda aile konutudur.
Mal Rejimleri: Evlilik birliğinin sona ermesi halinde eşlerin mallarının nasıl paylaşılacağını öngören kanunla veya sözleşme ile kabul edilmiş sistem. Edinilmiş mallara katılma rejimi, mal ayrılığı, paylaşmalı mal ayrılığı ve mal ortaklığı olmak üzere dört mal rejimi vardır.
Mal Ortaklığı: Ortaklığa giren malların mülkiyetine eşlerin elbirliği ile (iştirak halinde) sahip oldukları bir mal rejimidir.
Mahcur: Kısıtlı, kendi adına işlem yapabilmesi, fiil ehliyeti sınırlanmış kişi demektir. Vesayet altındaki kişiler mahcur sayılır.
Mecelle: Medeni Kanundan önce özel hukuk ilişkilerini düzenleyen, Osmanlı Devleti zamanında yürürlükte bulunan ve Medeni Kanunun yürürlüğe girdiği 1926 yılında kalkan kanundur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü