Eğitim Sitesi

Çakmaktaşı Nedir? Çakmaktaşı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Çakmaktaşı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Çakmaktaşı nedir? Çakmaktaşı ne demek? Çakmaktaşı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Çakmaktaşı Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Çakmaktaşı:

Bileşimi silisyumdioksit (SiO2) olan çok sert bir taş.


Benzer Coğrafya Terimleri

Çevre: İnsanın içinde yaşadığı ortam. Canlı varlıkların etkilendikleri ve çeşitli yollardan etkiledikleri mekânlar. Dar anlamıyla sokak veya mahalle, geniş anlamıyla ülke, kıta, hatta Dünya'nın tamamını kapsar. Çevrede bulunan elemanlar, canlı ve cansı varlıklardan oluşur. Bunlara doğal veya beşerî varlıklar da denir.

Çevre Kirliliği: 1- Çevrede bulunan hava, su, toprak, bitki örtüsü gibi doğal ortamların insanlar tarafından; duman, zehirli gaz, çöp, plâstik, deterjan, tarım ilâcı, kanalizasyon ve sanayi atıklarıyla kirletilmesi. Böylece hava kirliliği, su kirliliği ve toprak kirliliği gibi sorunlar ortaya çıkar. Ayrıca gürültü (ses kirliliği) de bir çevre kirliliğidir.

2- İnsanların her türlü faaliyetleri sonucu, havada, suda ve toprakta meydana gelen, olumsuz gelişmelerle ekolojik dengenin bozulması sonucu ortaya çıkan, gürültü ve atıkların çevrede oluşturduğu arzu edilmeyen sonuçlar.

Çevre Sorunu: Çevre kirlenmeleri ve bu kirlenmelere bağlı olarak ortaya çıkan sorunlar. Ozon tabakasının incelerek delinmesi, toprak erozyonu, denizlerdeki canlıların giderek azalması, ormanların azalması, kuraklık sorununun ortaya çıkması, asit yağmuru birer çevre sorunudur.

Çığ: Dağ yamaçlarında biriken büyük kar yığınlarının yamaç boyunca hareket etmesine çığ denir.

Fosil Yakıt: Taş kömürü, linyit gibi, bitkilerin zamanla yer altında fosilleşmesi sonucu oluşmuş yakıt maddeleri.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü