Eğitim Sitesi

Çakmaktaşı (Silex) Nedir? Çakmaktaşı (Silex) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Çakmaktaşı (Silex) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Çakmaktaşı (Silex) nedir? Çakmaktaşı (Silex) ne demek? Çakmaktaşı (Silex) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Çakmaktaşı (Silex) Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Çakmaktaşı (Silex):

Denizlerde eriyik halde bulunan silisyum dioksitin (SiO2) çökelmesi ile oluşan taştır. Kahverengi, gri, beyaz, siyah renkleri bulunur. Çok sert olması ve düzgün yüzeyler halinde kırılması nedeniyle ilkel insanlar tarafından alet yapımında kullanılmıştır.


Benzer Coğrafya Terimleri

Çay: Derelerin birleşmesiyle oluşan akarsulara çay denir.

Çekirdek: 1.Yerin merkezindeki katmandır.
2.Dünya'nın yoğunluk ve ağırlık bakımından en ağır elementlerin bulunduğu bölümüdür.
3.Dünya'nın en iç bölümünü oluşturan çekirdeğin, 5120-2890 km'ler arasındaki kısmına dış çekirdek, 6371-5150 km'ler arasındaki kısmına iç çekirdek denir.
4.İç çekirdekte bulunan demir-nikel karışımı çok yüksek basınç ve sıcaklık etkisiyle kristal haldedir.
5.Dış çekirdekte ise bu karışım ergimiş haldedir.

Çiy: Havanın açık ve durgun olduğu gecelerde, havadaki su buharının soğuk cisimler üzerinde su damlacıkları biçiminde yoğunlaşmasıdır. İlkbahar ve yaz aylarında görülür.

Çizgi (grafik) Ölçek: Haritalardaki küçültme oranını çizgi grafiği üzerinde gösteren ölçek türüdür. Kesir ölçeğe göre düzenlenir ve santimetre (cm)'nin üstündeki tüm uzunluk birimleri kullanılır.

Çizgisel Hız: Dairesel hareket yapan Yerküre üzerindeki bir noktanın birim zamanda eksen üzerindeki yer değiştirme hızıdır. Çizgisel hız, dünyanın küreselliği nedeniyle Ekvator'da en fazladır, kutuplara doğru azalır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü