Eğitim Sitesi

Çalkantı Sacı Nedir? Çalkantı Sacı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Denizcilik terimleri sözlüğümüzde Çalkantı Sacı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Çalkantı Sacı nedir? Çalkantı Sacı ne demek? Çalkantı Sacı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Çalkantı Sacı Terimi Hakkında Bilgiler

Denizcilik Terimi Olarak Çalkantı Sacı:

Kısmen doldurulmuş tanklardaki mazot, motorin, su gibi maddelerin ağır denizlerde yalpalardan dolayı hareketini asgari dereceye indirmek için tankların içine tulani olarak konulmuş sac levhalar. 


Benzer Denizcilik Terimleri

Çalpara: Gemilerin iç kısımları ile irtibatı olan deliklerden deniz suyunun içeriye girmemesi için deliklerin ağızlarına konulan ve bir tarafları menteşeli sac kapak. 

Çalım: Geminin baş ile kıçı arasında inik meyil veya kıç tarafta su kesiminin altındaki dar kesim. 

Çamçak: 1- Teknede biriken suyu toplamak için tahtadan yapılmış bir cins kepçe.

2- Filikaların suyunu boşaltmak için yapılmış, ağaç kepçelerdir.

Çanaklık: Yelkenli gemilerde gabya çubuğu kapelesinden gelen armaların yapılmasında personelin işlerini kolaylıkla yapabilmeleri için ana direk üzerindeki mauna ve gurcatalar üzerine konulan ve etrafı korkuluk puntelleri ile çevrilmiş platform. Çanaklıklar gözcülük ve tarassut maksatları içinde kullanılır. 

Çanaklık Astarı: Çanaklığa değen yelkenlerin aşınıp yıpranmaması için yelkenlerin kıç tarafa bakan yüzlerine dikilen ikinci kat astar.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Denizcilik Terimleri Sözlüğü