Güncel Arıcılık terimleri sözlüğümüzde Çam pamuklu koşnili terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Çam pamuklu koşnili nedir? Çam pamuklu koşnili ne demek? Çam pamuklu koşnili hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Çam pamuklu koşnili Terimi Hakkında Bilgiler
Arıcılık Terimi Olarak Çam pamuklu koşnili:
Çam ağacının öz suyunu emerek beslenen, çam balının oluşumunu sağlayan, delici ve emici ağız yapısına sahip böcek. (Marchalina hellenica, Basra böceği)
Benzer Arıcılık Terimleri
Çanta tipi yemlik: Üst ölçüsü standart çerçeve ölçülerinde olup, içerisine arılar için hazırlanan sıvı veya katı yemleri vermek için, arıların bulunduğu çerçevelerin yanına konularak kullanılan plastik yemlik.
Çene salgı bezleri: Baş içyapı itibariyle de önemli salgıların yapıldığı kısımdır. İşçi arıların yutak üstü salgı bezleri genç yaşta arı sütü, daha ileriki yaşlarda baldaki sakarozu parçalayan enzimler salgılarlar. Çenede bulunan bezler ana arıda ana arı feremonunu, işçi arılarda ise alarm feremonunu salgılamaktadır.
Çerçeve: Fenni kovanlarda belirli ölçülerde yapılarak iç kısmına kılavuz petek takılan dikdörtgen yapı. Petek muhafazası.
Çerçeve deleceği: Tel takmak için çerçeve çıtalarına aynı anda, istenen sayıda delik açmak için kullanılan, elektrik motorlu aparat.
Çerçeve kalıp tahtası: Çerçeve yan çıtalarının yarısı kalınlığında ve çerçeve içine geçebilen boyutlarda, sert ağaçtan yapılmış pürüzsüz tahta.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü