Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Cam Yünü terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Cam Yünü nedir? Cam Yünü ne demek? Cam Yünü hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Cam Yünü Terimi Hakkında Bilgiler
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Cam Yünü:
Yerli olarak temin edilen, inorganik hammadde olan silis kumunun 1200ºC - 1250ºC'de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu oluşmaktadır. Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve teknik özelliklerde, değişik kaplama malzemeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtım, ses yalıtımı ve akustik düzenleme ile birlikte yangın güvenliği de sağlamaktadır. Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmaz. Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ve pas yapmaz. Böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilmez.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Cam Yünü:
Çok ince, bükülebilir cam liflerinden oluşan, ısı ve ses yalıtımında kullanılan madde.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri
Cam Tuğla: Yarı saydam duvar yapmakta kullanılan içi boş cam blok. Cam tuğla, ısı ve ses yalıtımına ilave olarak ışık geçirme özelliği olan yatay ve dikey iç ve dış mekanlarda kullanılabilecek bir yapı elemanıdır.
Cam Kiremit: Işık geçiren çatı örtüsü yapmakta kullanılan, camın preslenmesiyle elde edilen bir tür kiremit.
Cam Elyafı: Cam ipliklerden meydana gelen, bir çeşit dokuma. Cam elyafı, polyesterle birlikte fiberglas yapımında kullanılır.
Cam: 1- Soda ve potas katılmış silisli kumun ateşte eritilmesiyle yapılan sert, saydam ve çabuk kırılır cisim. Yapıları tabi olarak aydınlatmak amacıyla yapılan kapı, pencere vb. elemanlara monte edilen ışığı geçiren saydam malzeme.
2- Soda ve potas katılmış silisli kumun ateşte ergitilmesiyle yapılan sert, çoğu saydam ve kırılgan gereç, sırça.
3- Bu maddeden yapılıp her çeşit açmalara takılan levha halindeki gereç, pencere camı.
Çivi Sökeceği: Manivela. Tamamı alaşımlı çelikten, özel şekilli, çivi sökme ve ayırma aracı olarak kullanılır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü