Eğitim Sitesi

Cemre-i Vusta Nedir? Cemre-i Vusta Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Hac ve Umre terimleri sözlüğümüzde Cemre-i Vusta terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Cemre-i Vusta nedir? Cemre-i Vusta ne demek? Cemre-i Vusta hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Cemre-i Vusta Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Cemre-i Vusta:

Orta Cemre demektir. Mekke yönündeki ikinci cemredir.Halk arasında "Orta Şeytan" denir.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Cemre-i Vusta:

Orta Cemre demektir. Mekke yönündeki ikinci cemredir. Halk arasında "Orta Şeytan" denir.


Benzer Hac ve Umre Terimleri

Cemre-i Ulâ: Birinci cemre demektir. Mekke yönünden üçüncü cemredir.Halk arasında bu cemreye "Küçük Şeytan" denir.

Eyyam-ı Nahr: Kurban kesme günleri demektir. Zilhicce ayının 10., 11. ve 12. günleridir.

Hac: Sözlükte; saygı duyulan büyük ve önemli bir şeye yönelmek,ziyaret etmek, bir yere gidip gelmek, delil getirmek suretiyle ile galip gelmek anlamlarına gelen "hac" kelimesi bir fıkıh terimi olarak; belirlenmiş zaman içinde Kâ'be, Arafat, Müzdelife ve Mina'da belli dînî görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadet demektir.

Hıcr-i Kabe (Hatîra, Hıcr-i İsmail): Kâ'be'nin kuzey-batı duvarı ile Hatim arasındaki boşluğa denir. Buraya Hatîra ve Hicr-i İsmail de denir. Burada namaz kılıp dua edilir. Hz. İbrâhim (a.s.) ile oğlu İsmail (a.s)'ın yaptığı Kâ'be binası bu kısmı da içine alıyordu. M. 605 yılında yapılan tamirde bu kısım inşaat malzemesi yetmediği için Kâ'be dışında bırakılmıştır. Bu boşluk Hatîm adı verilen yarım daire şeklinde bir duvar ile çevrilidir.

İfrad Haccı: Hac aylarında sadece hac yapmak üzere ihrama girilip umresiz olarak yapılan hacdır. Bir hac mevsiminde sadece hac yapıldığı için "tek yapma" anlamında ifrad denilmiştir

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü