Güncel Turizm ve Otelcilik terimleri sözlüğümüzde Çevre Kirliliği terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Çevre Kirliliği nedir? Çevre Kirliliği ne demek? Çevre Kirliliği hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Çevre Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
Üretim ve tüketim faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkan katı, sıvı, gaz biçimindeki artık(atık)ların fizik ve biyolojik ortamı olumsuz yönde etkilemeleri.
Coğrafya Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
1- Çevrede bulunan hava, su, toprak, bitki örtüsü gibi doğal ortamların insanlar tarafından; duman, zehirli gaz, çöp, plâstik, deterjan, tarım ilâcı, kanalizasyon ve sanayi atıklarıyla kirletilmesi. Böylece hava kirliliği, su kirliliği ve toprak kirliliği gibi sorunlar ortaya çıkar. Ayrıca gürültü (ses kirliliği) de bir çevre kirliliğidir.
2- İnsanların her türlü faaliyetleri sonucu, havada, suda ve toprakta meydana gelen, olumsuz gelişmelerle ekolojik dengenin bozulması sonucu ortaya çıkan, gürültü ve atıkların çevrede oluşturduğu arzu edilmeyen sonuçlar.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
1. İnsanların etkinlikleri sonucu havada, suda ve toprakta meydana gelen olumsuz gelişmelerle doğal dengenin bozulması.
2. Yeryüzünde yaşayan bütün canlıların sağlığını etkileyen, cansız ve çevredeki maddeler üstünde yapısal zararlar veren ve bazı nitelikleri bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa karışması olayıdır.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
1. Çevrenin doğal yapısını ve bileşiminin bozulmasını, değişmesini ve böylece insanların olumsuz yönde etkilenmesini çevre kirlenmesi olarak tanımlanabilir.
2. Yeryüzünde yaşayan bütün canlıların sağlığını olumsuz etkileyen, cansız öğelerin üzerinde yapısal zararlar veren maddelerin hava, su ve toprağa karışması olayıdır.
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
Bütün canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen, cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin; hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayıdır.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
İnsanların her türlü faaliyetleri sonucu, havada, suda ve toprakta meydana gelen olumsuz gelişmelerle ekonomik dengenin bozulması ve aynı faaliyetler sonucu ortaya çıkan koku, gürültü ve atıkların çevrede meydana getirdiği arzu edilmeyen sonuçlar.
Biyoloji Terimi Olarak Çevre Kirliliği:
İnsan sağlığına, doğal kaynaklara, ekosisteme zarar verebilecek her türlü maddenin ve enerji biçiminin etkinlik gösterebilecek düzeyde çevrede bulunma durumu.
Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri
Çevre Yolu: Şehir trafiğinin aksamaması amacıyla yerleşim yerinin dışından geçen ve şehir yollarına bağlanan ana yol.
Çekicilik: Çekicilik, turistin bir bölgeyi diğerine tercih etmesini etkileyen turizm ürününün unsurları olarak tanımlanabilir. Bu unsurlar bir bölgeye turist akımını yaratan faktörlerdir. Bölgesel veya yöresel nitelik taşıyan çekicilikler olduğu gibi ulusal nitelik taşıyanlar da vardır.
Bu konuda bir başka ayrım çekici olay, çekici yer olarak yapılabilir. Genellikle yer ve olay tüketicinin tercihinde önemli birer faktör olarak birlikte rol oynarlar.
Çapraz Satış: Çapraz satış, mevcut müşterilere veya aktif olmayan müşterilere ilave ürün veya hizmetlerin sağlanmasıdır. Çapraz satış stratejileri ile yeni müşterilerin kazanılması için harcanacak zaman ve paradan çok daha azıyla satışlar yatay veya dikey olarak çarpıcı biçimde artırılabilir. Çapraz satışı stratejik öncelik haline getiren her işletme, büyük başarılar sağlayabilir. Ne var ki etkin olabilmek için çapraz satış şirket kültürünün bir parçası olmalıdır.
Charterer: Kiralık uçağı kiralayan.
Günübirlik Tesis: Tarihî ve doğal güzelliği olan yerler ile yayla ve kırsal kesimlerin turizm potansiyeli yüksek olan yörelerinde bulunan, yeme-içme, dinlenme, eğlence ve spor imkânlarından bir veya birkaçının günübirlik olarak yapıldığı, konaklamasız tesis.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü