Eğitim Sitesi

Çevre Nedir? Çevre Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Çevre terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Çevre nedir? Çevre ne demek? Çevre hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Çevre Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Çevre:

Canlı davranışlarını etkileyen ve kalıtımsal olmayan bütün etkenleri, uyarıcıları (uyaranları) içerir.


Matematik-Geometri Terimi Olarak Çevre:

1-Bir çokgenin bütün kenar uzunluklarının toplamı. 2-Bir çokgen oluşturan doğru parçalarının uzunlukları toplamı o çokgenin çevresini verir.


Coğrafya Terimi Olarak Çevre:

İnsanın içinde yaşadığı ortam. Canlı varlıkların etkilendikleri ve çeşitli yollardan etkiledikleri mekânlar. Dar anlamıyla sokak veya mahalle, geniş anlamıyla ülke, kıta, hatta Dünya'nın tamamını kapsar. Çevrede bulunan elemanlar, canlı ve cansı varlıklardan oluşur. Bunlara doğal veya beşerî varlıklar da denir.


Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Çevre:

1. Canlı ve cansız varlıkların içinde bulundukları doğal ortam.

2. Hayatın gelişmesinde etkili olan doğal, toplumsal, kültürel dış faktörlerin bütünlüğü.


Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Çevre:

Canlıların içinde yaşadıkları ortam.


Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Çevre:

Bir canlının yaşaması üzerine etki eden ortamın fiziksel, kimyasal ve biyolojik faktörlerinin tamamıdır.


Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Çevre:

Bir organizmanın var olduğu ortam yada koşullar. Bu çevre doğal fiziksel ögeleri ayrıca organizmanın etkileştiği insan ürünü koşullarını içerir.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Çevre:

Kısaca, canlı ve cansız varlıkların bir arada bulundukları birbirini etkiledikleri ve birbirinden etkilendikleri, uyum içerisinde bir arada yaşadığı ortam.


Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Çevre:

İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır.


Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Çevre:

1) Bir varlığın bağıntı kurduğu kendi dışındaki varlıkların tümü. 2) Hayatın gelişmesine etki yapan, doğal, toplumsal kültürel vb. dış faktörlerin bütünlüğü. 3) Sosyal politikalar açısından; hava, toprak, su, bitki ve hayvan varlığı ile doğal ve tarihsel zenginliklerin tümü.


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Çevre:

1. Bireyi etkileyen canlı ve cansız varlıklar ile bütün güç ve koşulların toplamı.

2. Organizmayı içten ya da dıştan uyaran şeylerin toplu adı.

3. Varlığın, içinde oluştuğu ve yaşamını sürdürdüğü ortam.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Çıkarım: 1- Bir önermeyi (bilgiyi) kendisini içeren daha genel önerme veya önermelerden sonuç olarak çıkarma işlemi.

2- Verilen önermelerden zihnin sonuç çıkarmasına çıkarım denir. Çıkarımda verilen önermelere öncül, öncüllerden zihnin zorunlu olarak çıkardığı önermeye ise sonuç önermesi denir.

Danıştay: Hükümetle yurttaş arasındaki sorunları inceleyen Bölge İdare Mahkemeleri'ni denetler. Hükümetin gücünü kötüye kullanmasını ve yurttaşına haksızlık yapmasını önler.

Deflasyon: 1- Ulusal paranın değerinin yükselmesi sonucu mal ve hizmetlerin fiyatlarının düşmesidir. Deflasyon üretimin tüketimden, dış satımın dış alımdan çok olması durumunda görülür.

2- Piyasadaki para miktarının, mal miktarına oranla çok az olması ve paranın değerinin yükselmesi durumu. Para darlığı, durgunluk.

3- Bir ekonomide toplam arzın, toplam talepten çok olmasıdır. (Enflasyonun tam tersi)

Değer: 1. İnsanların bir mala ya da hizmete yükledikleri öneme değer denir.

2. İnsanın insanla ve doğa ile olan ilişkisinden doğan birtakım belirlemeler bütünü. Ahlaki bakımdan bir niteliğe, bir davranış tarzına verilen önem.

3. Kişinin, isteyen, ihtiyaç duyan bir varlık olarak nesne ile bağlantısında beliren şey. İnsanların ihtiyaç ve istemeleri farklı olduğundan sayısız değer türleri vardır.

4. Nesne ve olaylar hakkında yaptığımız olumlu ve olumsuz değerlendirmelerdir. Duygu, istek ve ihtiyaçlara bağlıdır.

Deizm: 1. Tanrı'nın evreni kendi yasalarına göre işleyen bir düzen olarak yarattığını savunur. Ancak yaratan ve düzeni kuran Tanrı'nın, evreni kendi başına bıraktığını kabul eder. Bu yüzden deizm, dinsel dogma ve ilkelerin varlığını kabul etmez. Deizm'e göre Tanrı'nın vahiy, mucize gibi kanıtlara gereksinimi yoktur.

2. Yaradancılık. Tanrı'nın varlığını reddeden ateizmin tersine, bir Tanrı'nın varoluşunu öne süren, fakat dini ortodoksiyi tanımlayan teizmden önemli ölçüde farklılık gösteren, söz gelimi mucizeleri ve vahyi reddeden, akılcı Tanrı anlayışı.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü