Eğitim Sitesi

Covper Bezi Nedir? Covper Bezi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Covper Bezi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Covper Bezi nedir? Covper Bezi ne demek? Covper Bezi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Covper Bezi Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Covper Bezi:

Seminal sıvının oluşturduğu bezlerden biri.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Covper Bezi:

Seminal sıvının oluşturduğu bezlerden biri.


Benzer Biyoloji Terimleri

Crossing-over: Eşey ana hücrelerinde gerçekleşen mayoz bölünmenin profaz I safhasında oluşan tetratların kromatitleri arasındaki parça değişimi. Homolog kromozomların kardeş olmayan kromatitleri arasında genlerin karşılıklı olarak değiştirilmesidir.

Çaprazlama: Eşeyli üreyen canlılarda, erkek ve dişi üreme hücrelerinin birleştirilmesiyle yavru bireyler elde edilmesi olayına çaprazlama denir.dersimiz.com Çaprazlama yapılmasının sebebi, karakterleri oluşturan allel genlerin yarısının dişiden (yumurta) ve yarısının da erkekten (sperm) alınmasıdır.

Çenek: 1. Bitkilerde embriyonun bir kısmını oluşturan, bazı bitkilerde besin deposu görevini yapan ve ilk oluşan yapraklar.

2. Tohum yaprağı. Tohumun yapısındaki bitki taslağında bulunan yapraklardan her biri.

3. Çim yaprakları, kotiledon. Tohumlu bitkilerin tohumlarının çimlenmesiyle embriyolarından oluşan ilk yaprak ya da yaprakları.

Çelikle Üreme: 1.Bazı bitkilerden kopan parçaların köklenerek yeni bir bitki oluşturmasıdır.

2. Bitkilerin dal ve kök parçalarından yeni bitkilerin üretilmesine çelikle
üretim denir. Nemli toprakta ya da suda bir süre bekletilerek köklendirilen bitki parçalarından yeni bitkiler üretilir. Çekirdeksiz üzüm, muz, Afrika menekşesi, kavak ve söğüt gibi bitkiler çelikle üretilebilmektedir.

Çomak: Zoolojide özellikle donuk ışığa ve alaca karanlık beyaz görüntüye duyarlı olan retinanın çomak şeklindeki fotoreseptör hücreleridir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü