Eğitim Sitesi

Cumhurbaşkanının Kanunları Geri Gönderme Yetkisi Nedir? Cumhurbaşkanının Kanunları Geri Gönderme Yetkisi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Parlamento (TBMM) terimleri sözlüğümüzde Cumhurbaşkanının Kanunları Geri Gönderme Yetkisi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Cumhurbaşkanının Kanunları Geri Gönderme Yetkisi nedir? Cumhurbaşkanının Kanunları Geri Gönderme Yetkisi ne demek? Cumhurbaşkanının Kanunları Geri Gönderme Yetkisi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Cumhurbaşkanının Kanunları Geri Gönderme Yetkisi Terimi Hakkında Bilgiler

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Cumhurbaşkanının Kanunları Geri Gönderme Yetkisi:

Cumhurbaşkanının, yayımlanmasını kısmen veya tamamen uygun bulmadığı kanunları, bir daha görüşülmek üzere, bu hususta gösterdiği gerekçe ile birlikte TBMM’ye iade etme yetkisidir. Cumhurbaşkanının bu yetkisi, Anayasa değişikliği kanunlarını da kapsar; bütçe kanunları bu yetkinin dışındadır.


Benzer Parlamento (TBMM) Terimleri

Başkanlığın Genel Kurula Sunuşları: TBMM Başkanlığı tarafından Genel Kurulun bilgisine veya onayına sunulması gereken işlerin yer aldığı, Genel Kurul gündeminin ilk sırasında bulunan bölümdür.

Başkanlık Kürsüsü: Genel Kurulda, birleşimi yöneten Meclis Başkanı veya başkanvekili ve kâtip üyeler ile Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı idarecileri, yasama uzmanları ve Genel Kurul elektronik sistem teknik görevlisinin oturduğu yüksekçe bölümdür.

Başkan: Bkz. Meclis Başkanı

Başkanvekili: Bkz. Meclis başkanvekili

Başlangıç Kısmı: Anayasa’nın dayandığı temel görüş ve ilkeleri belirten, Anayasa metnine dâhil olan ve maddelerden önce yer alan Anayasa bölümüdür. Dibace olarak da adlandırılır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Parlamento (TBMM) Terimleri Sözlüğü