Eğitim Sitesi

Cumhurbaşkanlığı Forsu Nedir? Cumhurbaşkanlığı Forsu Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Cumhurbaşkanlığı Forsu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Cumhurbaşkanlığı Forsu nedir? Cumhurbaşkanlığı Forsu ne demek? Cumhurbaşkanlığı Forsu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Forsu Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Cumhurbaşkanlığı Forsu:

Büyükçe bir yıldızın çevresine yerleştirilmiş onaltı yıldızdan oluşur ve Cumhurbaşkanlığını temsil eder. Büyük yıldız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, çevresindeki onaltı yıldız ise tarihte kurulmuş onaltı Türk devletini temsil eder.Bu devletler;
Büyük Hun İmparatorluğu,
Batı Hun İmparatorluğu,
Avrupa Hun İmparatorluğu,
Akhun İmparatorluğu,
Göktürk İmparatorluğu,
Avar İmparatorluğu,
Hazar İmparatorluğu,
Uygur Devleti,
Karahanlılar,
Gazneliler,
Büyük Selçuklu İmparatorluğu,
Harzemşahlar,
Altınordu Devleti,
Büyük Timur İmparatorluğu,
Babür İmparatorluğu,
Osmanlı İmparatorluğu.


Benzer Tarih Terimleri

Cumhuriyet: Egemenliğin halka ait olduğu yönetim biçimidir. Tarihte ilk kez Roma Devleti'nde görülmüştür.Ancak Roma Devleti'nin yönetimi Köleci Cumhuriyet biçimindedir. Ortaçağ'da ve Yeniçağ'da Venedik ve Ceneviz gibi tüccar İtalyan devletlerinde de uygulanmıştır. Çağdaş anlamda ulusal egemenliğin ve demokrasinin tam olarak uygulandığı ilk laik cumhuriyet yönetimi ABD'de kurulmuştur.

Cumhuriyetçilik: Atatürkçülüğün altı temel ilkesinden biridir. Egemenliğin, yani karar verme yetkisinin halkta olması, halkın kendi kendini yönetmesi, devlet başkanını kendisinin seçmesi anlamına gelir.

Çapul: Akıncıların düşman topraklarına yaptıkları baskın niteliğindeki saldırılarla bu saldırılarda elde edilen ganimetlere verilen addır.

Çağdaşlaşmak: Çağın yeniliklerine uygun duruma gelmek, asrileşmek, modernleşmek.

Çar: Rus kralları başta olmak üzere Ortodoks devletlerinin hükümdarlarına verilen addır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü