Eğitim Sitesi

Cümle Kapısı Nedir? Cümle Kapısı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Cümle Kapısı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Cümle Kapısı nedir? Cümle Kapısı ne demek? Cümle Kapısı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Cümle Kapısı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Cümle Kapısı:

Ana kapı.


Sanat Terimi Olarak Cümle Kapısı:

Cami harimine geçiş veren ana kapı.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Cumba: 1. Eski Türk evlerinde çoğu kafesli çıkma.
2. Bir ahşap tablanın kenar yüzü.

Corian: Corian eşsiz doğal mineraller (Alüminyum Hidroksit) ile yüksek performanslı akrilik (Metil Metakrilat) bileşiminden elde edilen mutfak tezgahlarından banyo tezgahlarına, mobilyadan ışıklandırmaya kadar pek çok ev içi uygulamalarında kullanılan çok yönlü dekoratif bir yüzey malzemesidir. 76cm x 3680cm boyutlarında standart plakalar halinde üretilir. Bu plakalar yetkili imalatçılar tarafından mamul hale getirilir. Corian® evlerde mutfak ve banyo tezgahı, küvet ve duş duvar kaplaması, eviye ve lavabo olarak; laboratuar, banka, otel, havalimanı, restoran ve hastanelerde ise banko ve diğer uygulamalar için en iyi materyal olarak kabul edilmektedir. Diğer tipik uygulamalar içinde masa üstü, servis bankosu, tuvalet bölücüleri, pencere denizliği, kapı eşiği, raf, süpürgelik, asansör içi, salata barı vs. sayılabilir. Corian® zarafetiyle birlikte üstün performansa sahiptir. Laminat, polyester esaslı ürünler, mermer, granit, seramik gibi bilinen malzemelerin dezavantajlarını göstermez. Corian® ince bir kaplama malzemesi değil masiftir. Sert ve gözeneksiz yüzeyi leke tutmaz, alışılmışın dışında dayanıklı ve günlük temizleme malzemeleriyle bakım kolaylığı vardır. Materyal, masif olduğu için renk ve dokusu bütün yüzey boyunca olduğu gibi materyalin derinliğinde de aynı şekilde devam eder. Kesik, çizik ve sigara yanığı gibi hasarlar kolayca giderilebilir.

Conta: Sızdırmazlığı sağlamak üzere karşılıklı iki yüzey arasına konan kauçuk, plastik gibi maddelerden levha.

Cilalama: Bir nesneye düzgün ve parlak bir yüzey kazandırmak amacıyla mekanik yöntemlerle uygulanan bitirme işlemi. İşlem sırasında aşındırıcı ya da örtücü maddelerden yararlanılır.

Cila: 1.Ahşap, taş vb. gereçleri dış etkilerden korumak, yüzeyine, mat ya da parlak daha iyi bir görünüş vermek için sürülen madde.
2. Parlaklık, parlatma, perdah.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü