Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Defterdar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Defterdar nedir? Defterdar ne demek? Defterdar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Defterdar Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Defterdar:
Devletin gelir ve giderlerini tutan görevli.
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Defterdar:
Osmanlı devletinin maliye işlerine bakan kişi, Devletin çeşitli resmi kurumlarının maliye işlerine bakan görevliler.
Tarih Terimi Olarak Defterdar:
Osmanlı Devleti'nde mali işlerden sorumlu olan Divan-ı Hümayun üyesi görevlidir. Kanunname-i Al-i Osman'a göre, padişah mülkünün vekilidir. Mali işlerin yanı sıra devletin ana arazisinin kayıtlarıyla, hazine defterlerinin korunmasından da sorumluydular. Önceleri bir defterdar varken, sonradan Rumeli defterdarı (Başdeftardar) , Anadolu defterdarı, Arap ve Acem defterdarı, İstanbul defterdarı Kıyı Bölgeleri defterdarı gibi yeni defterdarlıklar oluşturulmuştur.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Defterdar:
Osmanlı Devleti'nde gelir ve giderlerini düzenleyen ve bütçeyi hazırlayan görevli divan üyesin. Devletin gelir ve giderlerini belirleyerek yıllık bütçeyi ayarlarlardı.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Deklarasyon: Kamuoyuna bir konunun duyurulması için yapılan açıklama, bildiri, demeç.
Dekorasyon: Yapıların içinde veya dışında uygulanan bezeme işi.
Demografi: İnsan topluluğunun belirli niteliklerini ölçen bilim dalı.
Demokratik Devlet: Halkın devlet yönetimine katılması temeline dayanan devlet düzeni. Çoğulcu, katılımcı, parlamenter rejime dayalı kamusal yönetim biçimi.
Deneme İzni: Onaylı projelerine göre yapılan müessesenin, planlanan şekilde çalışıp çalışmadığı ve doğal kaynakların kirlenmesini önlemek için alınan tedbirlerin yeterli olup, olmadığını tespit için yetkili makamın yazılı izni ve mahalli sağlık teşkilâtının denetimi altında belirli bir süre deneme mahiyetindeki faaliyetine verilen geçici izin.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü