Güncel Turizm ve Otelcilik terimleri sözlüğümüzde Demografi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Demografi nedir? Demografi ne demek? Demografi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Demografi Terimi Hakkında Bilgiler
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Demografi:
İnsan topluluğunun belirli niteliklerinin ölçülmesiyle ilgili bir bilim dalı. Nüfusun büyüklüğü, cinsiyeti, mesleklere, yaşa v.b. unsurlara göre tanıdığı özellikler ve bunların zaman içindeki eğilimleri demografinin ilgi alanına girer.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Demografi:
Nüfus bilimidir.
"Nüfus sayımları demografinin konusudur. Bir yerde yaşayan insan sayısı, cinsiyet dağımı, çalışan-çalışmayan durumu vb konular demografinin ilgi alanına girer."
Coğrafya Terimi Olarak Demografi:
1- Nüfus bilimi. İnsan nüfusunu yapı, gelişme, dağılımı vb. nitelik ve nicelik gibi özellikleri açısından inceleyen bilim dalı.
2- İnsan topluluklarının, toplam nüfus, yoğunluk, doğum ve ölüm oranları, göçler, evlilikler vb. olaylarının istatistik karakteriyle ilgilenen sosyoloji ve antropoloji dalıdır.
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Demografi:
İnsan topluluklarının istatistik etüdü.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Demografi:
İnsan topluluğunun belirli niteliklerini ölçen bilim dalı.
Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri
Yarım Pansiyon: Yatak, kahvaltı ile ögle veya akşam yemeklerinden birini içeren konaklama tarifesi. Kısaltılmış sembolü "hb" dir.
Davet: Bir göreve veya bir aktiviteye katılma çağrısı.
Dalyan: Deniz, göl ve ırmaklarda kıyılara yakın yerlerde kazık ve tellerle yapılan balık avlama yeri.
Dağ ve Kış Turizmi: Sanayileşme ve hızlı gelişmenin bir sonucu olarak insanlar sıkıcı ve sağlıksız ortamlardan kurtulmak için, kışın karlı dağlık ve ormanlık yerlere gitmektedirleri. Böylece, dağ ve kış turizmi dağmuş ve gelişmiştir.
Ödeme Emri: Turistik hizmet ödemelerine esas teşkil eden hizmetleri belirten ödeme emri.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü