Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde Devlet İç Borçlanma Senetleri terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Devlet İç Borçlanma Senetleri nedir? Devlet İç Borçlanma Senetleri ne demek? Devlet İç Borçlanma Senetleri hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Devlet İç Borçlanma Senetleri Terimi Hakkında Bilgiler
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Devlet İç Borçlanma Senetleri:
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yurt içi piyasada ihraç edilen borçlanma senetleridir. (Government Domestic Borrowing Securities)
Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri
Devlet İç Borçlanma Senetleri Endeksleri: Bu tür menkul kıymetlere yatırım yapanlarının kıymetleri fiyat ve getirilerindeki gelişmeleri basit ve anlaşılabilir göstergeler yardımıyla izleyebilmelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuşlardır. Ayrıca yatırımcıalrın sabit getirili menkul kıymetlere yaptıkları yatırımlar ile diğer yatırım seçenekleri arasında kolay karşılaştırma yapabilmelerini sağlar.
Devre Kırıcılar: Menkul kıymet borsalarında piyasanın belirlenen bir süre içerisinde, belirlenen bir seviyede düşüş göstermesi durumunda, hisse senedi ve vadeli endeks piyasalarında, alış ve satış emirlerindeki dengesizlik nedeniyle oluşabilecek aşırı düşüşlerin önlenebilmesi amacıyla, işlemlerin geçici olarak durdurulması uygulamasıdır.
Dışarıda Yerleşik Kişi: Türk Parası Kıymetini Koruma mevzuatına göre Türkiye'de yerleşik sayılmayan gerçek veya tüzel kişidir.
Emir Bölme: Girilen bir emrin, orijinal emrin fiyatına eşit ya da orijinal emrin fiyatından daha iyi fiyatlı yeni emirlere bölünmesidir. Emir bölünmesi gerçekleştirildiğinde, bölünen emirlerin toplam miktarının (toplam emir miktarının) ilk miktara eşit veya daha büyük olması zorunludur.
Emir İyileştirilmesi: Alış emirlerinde fiyatların yukarıya, satış emirlerinde aşağıya çekilerek fiyat önceliğinin değiştirilmesidir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü