Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Devrim (İhtilâl) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Devrim (İhtilâl) nedir? Devrim (İhtilâl) ne demek? Devrim (İhtilâl) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Devrim (İhtilâl) Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Devrim (İhtilâl):
Tüm değer ve biçimlerde meydana gelen ani ve köklü değişim.
Tarih Terimi Olarak Devrim (İhtilal):
Bir toplumun yaşamında önemli işlevi olan kurumların hızlı ve geniş kapsamlı bir biçimde kökten değiştirilmesi ya da yenileştirmesi olarak tanımlanabilir. Temelde siyasal iktidarın devrilmesini kapsayan bir terim olmakla birlikte, daha geniş anlamda toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında görülen büyük değişimleri (Örn. Sanayi Devrimi) nitelendirmede de kullanılır.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Evrim: Değer veya biçimlerde meydana gelen yavaş yavaş ve kısmi değişim.
Faiz: Üretim sürecine parasal (yada değişim değeri olan herhangi bir değer) desteğini yatıran sermayenin, üretim sürecinden elde ettiği gelir.
Fonksiyon (işlev): Bir kültür öğesinin toplumsal uyum üzerine yaptığı katkı.
Görenek: Toplum davranışını düzenleyen, fakat uyulması için herhangi güçlü bir yaptırımı bulunmayan kurallar bütünü.
Gümrük: Bir ülkenin ulusal sanayisini korumak amacı ile dışarıdan gelen mallara koyduğu sınırlamadır. Gümrük aynı zamanda ithalat ve ihracat üzerinde de denetimi sağlar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü