Eğitim Sitesi

Dikey Geçiş Nedir? Dikey Geçiş Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Dikey Geçiş terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Dikey Geçiş nedir? Dikey Geçiş ne demek? Dikey Geçiş hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Dikey Geçiş Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Dikey Geçiş:

İki yıllık yüksekokullardan mezun olanların, belirli koşulları yerine getirerek fakültelerde okuma hakkı elde etmesi.


Üniversite Terimi Olarak Dikey Geçiş:

1- İki yıllık eğitim sonunda önlisans diploması veren meslek yüksek okullarını bitiren öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun veya başka üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren ilgili bölümlerine, ÖSYM tarafından uygulanan DGS (Dikey Geçiş Sınavı)' yi kazandıktan sonra geçmelerine dikey geçiş denir.

2- Önlisans programlarını bitirdikten sonra lisans programlarına yapılan geçişlerdir. İki yıllık önlisans programını bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) adı verilen bir seçme sınavı yapılmakta ve bu sınav puanı ve ayrıca okulunuzdan alacağınız başarı puanı ile önlisans programının devamı niteliğindeki lisans programlarına geçiş yapabilir, o programlara devam edebilirsiniz. Örneğin; Bilgisayar programcılığı önlisans programından mezun bir öğrenci, 4 yıllık Bilgisayar öğretmenlikleri ve mühendislikleri gibi lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.


Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

Akseptans: Yabancı ülkelerde okuyacak öğrenciler için gönderilen kabul belgesi.

Beden: Canlı varlıkların maddi bölümü, vücut.

Bakalorya: Üniversitelere girebilmek için lise öğreniminden sonra verilen olgunluk sınavı

Enstitü: Bir üniversiteye bağlı veya bağımsız bir kuruluş olarak genellikle araştırma yapan ve bazı durumlarda öğretime de yer veren eğitim kurumu.

Karne: Öğrencilere dönem sonlarında okul yönetimleri tarafından verilen ve her dersin başarı durumu ile devam, sağlık, yetenek ve genel gidiş durumlarını gösteren belge.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü