Eğitim Sitesi

Dingil ağırlığı Nedir? Dingil ağırlığı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Trafik ve İlk Yardım terimleri sözlüğümüzde Dingil ağırlığı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Dingil ağırlığı nedir? Dingil ağırlığı ne demek? Dingil ağırlığı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Dingil ağırlığı Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Dingil ağırlığı:

Araçlarda aynı dingile bağlı tekerleklerden karayolu yapısına aktarılan ağırlıktır.


Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

Hız Sınırlayıcı: Belirtilen Değere Göre Araç Hızını Sınırlamak İçin öncelikli işlevi motora yakıt beslemelerini kumanda etmek olan bir cihazdır.

HIZ SINIRLAYICI CİHAZ;
Hız sınırlayıcı cihaz; azami ağırlığı 12 tonu geçen kamyon ve çekiciler ile azami ağırlığı 10 tonu geçen otobüslerde hız sınırlayıcı cihaz bulundurulması ve kullanılması zorunludur.

Zırhlı Taşıt: Taşınan yolcuların ve / veya yüklerin korunması için tasarlanmış ve kurşun geçirmez zırhlı kaplama gereklerine uygun olan motorlu araçtır.

SRC Belgesi: 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre ticari araç kullanan sürücülerin mesleki yeterlilik (src) belgeleri almaları zorunlu hale getirilmiştir. Src belgesi olmadan araç kullanan sürücülere ve araç sahiplerine idari para cezası uygulanmaktadır.

Src belgesini kimler alır?
Src belgesini ticari amaçla eşya, kargo, yük ve yolcu taşıyan araç sürücüleri alır.

Src belgesini almak için neler gereklidir?
Src belgesi almak için gerekli olan evraklar; 4 adet resim, kimlik fotokopisi, ehliyet fotokopisi ve diploma fotokopisi gereklidir.

Src belgesi kaç guruba ayrılır?
Src belgesi beş guruba ayrılır
Bunlar;
Src 1 Belgesi, Uluslararası yolcu taşımacılığı yapanlar,
Src 2 Belgesi, Yurtiçi yolcu taşımacılığı yapanlar,
Src 3 Belgesi, Uluslararası eşya, kargo taşımacılığı yapanlar,
Src 4 Belgesi, Yurtiçi eşya, kargo taşımacılığı yapanlar alırlar,
Src 5 Belgesi, Karayolu ile tehlikeli mal taşımacılığı yapanlar alır.

Src belgesi almak için mezuniyet şartı aranıyor mu?
Src belgelerinde mezuniyet şartı; en az ilkokul mezunu olunması şartı aranır.

Algılanan Yakalanma Riski: Sürücülerin bir kural ihlali yapmadan önce "Polis beni yakalayabilir!" düşüncesi ile ihlal davranışını yapmaktan vazgeçmesi.

Ceza Puanı Uygulaması: 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun suç saydığı bir fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülere, aldıkları her ceza için belirli miktarda ceza puanı verilmesidir. Sürücünün, bir yıl içinde 100 puanı doldurması halinde, sürücü belgesi 2 ay süreyle geri alınır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü