Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Direkt Aydınlatma terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Direkt Aydınlatma nedir? Direkt Aydınlatma ne demek? Direkt Aydınlatma hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Direkt Aydınlatma Terimi Hakkında Bilgiler
Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Direkt Aydınlatma:
Aydınlatma aracı ile ışığın bir bölümü direkt olarak çalışma yüzeyine doğru yönlendirilmiştir. Lamba ile çalışma yüzeyi arasında hiçbir gereç bulunmaz. Atölye, depo ve makine dairelerinin aydınlatılmasında yaygın olarak kullanılır. Araç verimi % 75 olarak alınmaktadır.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri
Dimmer: Işık ya da ses şiddetini azaltıp çoğaltan, dönel ya da sürgülü anahtar.
Dilsiz Uşak: Ceket, pantolon benzeri eşyaları asmak için kullanılan üst tarafı askı şeklinde olan tekil vestiyer.
Dikey Perde: Genellikle işyeri, fabrika, okul ve hastane gibi yerlerde kullanılan perde çeşididir. PVC, kumaş ve alüminyum bant seçenekleri mevcuttur. Kumaş dikey perdeler evlerde de tercih edilmektedir. Dikey toplama yaptığı için geniş ve yüksek cepheli camlarda kullanımı uygundur. Güneşten maksimum değerde yararlanma sağlayan, aynı zamanda güneş ışığına istenilen yön ve açı verilebilmesine imkan tanıyan mekanizmalı bir perde sistemidir. Bir alüminyum ray üzerinde bantları taşıyan vagonların bulunduğu dikey perde sisteminde, ip mekanizması bantların bağlı olduğu vagonları sağa sola veya ortadan iki yana hareket ettirebilir. Zincir kumandası ise bantları kendi ekseninde döndürerek ışık ayarının yapılmasını sağlar.
Dış Kapı: Binanın dışla bağlantısını sağlayan, yağmura, kara, güneşe açık olması nedeniyle gerek malzeme gerekse konstrüksiyon bakımından bu etkenlere dayanıklı ve aynı zamanda bunları etkisiz hale getirecek biçimde detaylandırılan kapı.
Düz (Adi) Musluk: Düz musluk, su tesisatındaki basınçlı suyun istenilen miktarda ve doğrudan su kullanma yerlerine akıtılması amacıyla kullanılır. Su akışı musluk içinden S yaparak geçer ve tesisat sisteminin uç noktasına bağlanır. Kendisinden sonra her hangi bir armatür kullanılmaz. Farklı bir özelliği olmadığı için adi musluk olarak da adlandırılır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü