Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Diyalog terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Diyalog nedir? Diyalog ne demek? Diyalog hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Diyalog Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Diyalog:
Karşılıklı konuşma.
Edebiyat Terimi Olarak Diyalog:
İki kişinin karşılıklı konuşmasını tanımlayan Yunanca sözcük. Roman, hikaye, tiyatro gibi türlerde kahramanların karşılıklı konuşmalarının olduğu gibi yazılmasını ifade eder. En çok dram türünde görülür ve üsluba canlılık katar. Devrik cümleler kullanmaya elverişlidir. Örneğin Eflatun'un diyalogları ünlüdür.
Tiyatro Terimi Olarak Diyalog:
Oyun, roman, öykü gibi eserlerde iki veya daha çok kimsenin konuşması, konuşmaya dayanılarak yazılmış eser. Roman, hikâye ve tiyatroda kahramanların karşılıklı konuşmaları. İki kişi arasında karşılıklı konuşma.
Dil ve Anlatım Terimi Olarak Diyalog:
Kişilerin karşılıklı konuşmaları.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Diyalog:
İnsanların karşılıklı fikir ve düşüncelerini paylaşması, konuşması.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Dizayn: Bir ürünün tamamının veya bir parçasının çizgi, şekil, renk, doku, malzemenin esnekliği veya süslemesi gibi insan duyularıyla algılanabilen özellikleri, düzenleme, tasarım.
Esenlik: Sağlık, afiyet, sıhhat, selamet, hastalık karşıtı.
Fanus: 1- Süslü, ayaklı fener.
2- Saat, mikroskop gibi araçları tozdan korumak için üzerlerine kapatılan, yarım küre biçiminde cam kap.
3- Genellikle silindir biçiminde olan mum, gaz lambası gibi aydınlatma araçlarının çevresini kapatarak rüzgârdan koruyan cam muhafaza.
Irk Ayrımcılığı: Bireylerin, toplumsal kümelerin veya toplumların ırk özelliklerinden dolayı eşit olmayan işlemler karşısında bırakılmaları, ayrı tutulmaları, dışlanmaları, sınırlandırılmaları veya üstün tutulmaları.
İnsancıl Hukuk: Savaş hukuku, insan hakları hukukunun savaş koşullarında da geçerli olmasını ön gören hukuktur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü