Eğitim Sitesi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Nedir? Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Deprem terimleri sözlüğümüzde Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) nedir? Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ne demek? Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Terimi Hakkında Bilgiler

Deprem Terimi Olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK):

2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur.

DASK “Deprem geçecek, hayat devam edecek” yaklaşımından yola çıkarak, deprem sonrasında vatandaşların yaşamının kaldığı yerden yeniden güvenle devam edebilmesini amaçlar. Zorunlu Deprem Sigortası ile deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tsunami risklerine karşı, sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlar. İster oturulamaz durumda ister kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde tazmin ederek, yaşamın normale dönmesine aracılık eder.

DASK ile ilgili detaylı bilgiyi adresinden dask.gov.tr öğrenebilirsiniz.


Benzer Deprem Terimleri

AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi (AFAD TDVM): Sismik ağ işleten kurum, kuruluş, üniversite ve araştırma merkezleri tarafından elde edilen sayısal deprem verilerinin eş zamanlı olarak aktarıldığı, verilerin standart hâle getirildiği, depolandığı, saklandığı, bütün gelen verilerin değerlendirilmesi ile en doğru deprem parametrelerinin belirlendiği ve elde edilen bütün bilgilerin ulusal ve uluslararası araştırmacılara dağıtılması işlemlerini yürütmek üzere kurulmuş merkez.

Aletsel Dönem Depremleri: 1900’den günümüze aletsel ölçümlerle kaydedilen depremler.

Beklenen En Büyük Deprem: Jeolojik ve sismolojik verilere dayanarak belirli bir deprem kaynak zonu içinde ve belirli bir sürede meydana gelme ihtimali olan en büyük deprem.

Beklenen En Şiddetli Deprem: Yapıların depreme dayanıklı olarak yapılabilmesi için tasarım hesapları yapılırken esas alınan gerçekleşebilir özelliği olan en şiddetli deprem. Deprem Yönetmeliği’nde bu deprem “tasarım depremi” olarak adlandırılmaktadır.

Çöküntü Depremler: Yer altındaki boşlukların, kömür ocaklarında galerilerin, tuz ve jipsli arazilerde erime sonucu oluşan boşlukların tavan blokunun çökmesi sonucu oluşan küçük depremler.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Deprem Terimleri Sözlüğü