Eğitim Sitesi

Doku Nedir? Doku Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Doku terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Doku nedir? Doku ne demek? Doku hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Doku Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Doku:

Görme ve dokunma duyuları ile kavranabilen yüzeysel etki öğesi.


Fen Bilimleri Terimi Olarak Doku:

1. Bir vücudun veya bir organın yapı öğelerinden birini oluşturan hücre topluluğu.

2. Belirli bir işi yapmak üzere özelleşmiş hücreler topluluğu.

3. Aynı görevli benzer yapılı hücrelerin bir araya gelmesiyle oluşan hücreler topluluğu.


Biyoloji Terimi Olarak Doku:

Belirli bir işi yapmak üzere özelleşmiş hücreler topluluğu. Örnek : Kemik doku, kas doku.


Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Doku:

Bir vücudun veya bir organın yapı ögelerinden birini oluşturan hücreler bütünü.


Sanat Terimi Olarak Doku:

Bir sanat yapıtının yüzeyinin görünümü ve/veya hissedilmesi, ki düz ve/veya parlaktan kaba ve/veya mata kadar çeşitlenebilir.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Doğal Taş: Cansız doğanın kendiliğinden oluşturduğu dere taşı, ocak taşı gibi taşlar. Doğada bulunan veya taş ocaklarından çıkarılan homojen yapılı, atmosfer etkilerine dayanıklı, yapımda kullanılmaya uygun olan taşlardır.

Doğalgaz: Fosil yakıtlar grubundan hidrokarbon esaslı doğalgaz, yer altında gözenekli kayaların boşluklarına sıkışmış olarak ya da petrol yataklarının üzerinde gaz halinde büyük hacimler şeklinde bulunur. Doğalgaz; %95 metan, az miktarda da etan, propan atom, bütan ve karbondioksitten oluşan renksiz, kokusuz ve havadan hafif bir gazdır. Doğalgaz kokusuz olduğundan kaçakların fark edilebilmesi için özel olarak kokulandırılır. Bu amaçla THT(tetra hidro teofen) ve/veya TBM (tersiyer bütil merkaptan)kullanılır. Karışımın içinde %95 ya da daha yüksek bulunan metan gazının özelliği kimyasal yapısı en basit ve karbon içeriği en düşük olan hidrokarbon gazı olmasıdır. Metan molekülü 1 karbon 4 hidrojen atomundan oluşur. Kimyasal yapısının basit olması nedeniyle yanma işlemi kolaydır ve tam yanma gerçekleşir. Dolaysıyla; duman, is, kurum ve kül oluşturmaz. Yanması en kolay ayarlanabilen ve yanma verimliliği en yüksek olan yakıttır. Bu özelliği kullanım kolaylığı ve ekonomisi sağlar. Karbon içeriğinin düşük olması nedeniyle atmosferde sera etkisi oluşturan ve insan sağlığı bakımından zehirleyici olan karbondioksit gazı emisyonu, katı yakıtlara göre 1/3 ve sıvı yakıtlara göre ½ oranındadır.

Doğal Aydınlatma: Doğal ışığın en uygun şekilde dağıtılmasına çalışılır. Ana kaynağı güneş olan gün ışığının, görsel konfor gereksinmelerini karşılamak üzere tasarlanan aydınlatma sistemi olarak tanımlanabilmektedir.

Dizayn: Tasarım.

Diyagonal: Köşegen.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü